23948sdkhjf

Uppåt för Skånetrafiken

Skånetrafiken redovisar god resandeutveckling för maj med över 15 miljoner resor - Ett visst trafikslag går allra bäst!

Framförallt är det busstrafiken som ökar och då främst Skåneexpressen 1 - ackumulerat maj är den 16 procent. Den totala försäljningen nådde 258 miljoner kronor. Den nya Skånetrafiken-appen och periodkorten ökar mest. Totalt sett har resandet ökat, trots problem i infrastrukturen och gränskontrollerna.

– Det är mycket glädjande siffror. Det visar på att skåningarna är kloka och vill åka hållbart. Aldrig har så många åkt med oss som i år, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Den ackumulerade resandeökningen är 1,7 procent vilket motsvarar över en miljon nya resor. Den ökade försäljningen beror på att antalet resor har ökat samt att tappet i resor över bron har minskat jämfört med tidigare.

Resandeutvecklingen i Regionbusstrafiken är mycket positiv. Skåneexpressen 1 visar en stark utveckling på en 16 procentig resandeökning under året. Resandeutveckling för sträckan mellan Näset och Malmö är god. Det gäller även för stadsbussarna i Malmö och Lund. Bussresandet i Kristianstad ökar något medan Helsingborg ligger kvar.

– Resanden i tågtrafiken ligger dock under målet, något vi måste relatera till de många och besvärliga störningarna i infrastrukturen som vi har haft den senaste tiden. Det slår hårdast på tågresorna, men ger även följdeffekter på stads- och regionbussresorna, säger Linus Eriksson.

Den totala försäljningen är 258 miljoner kronor. Den nya Skånetrafiken-appen och periodkorten ökar mest.

– Det är ett mycket bra utfall i försäljningsintäkterna trots att det dämpats av effekterna av gränskontrollerna.Vi ser att tappet över bron har stoppats upp sedan ID-kontrollerna togs bort och vi jobbar nu mot ännu mindre effekter på grund av gränskontrollerna, säger Camilla Bunke, försäljningschef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078