23948sdkhjf

Nobina kör på i Malmö

Nobina får förlängt förtroende av Skånetrafiken att bedriva stadstrafik i Malmö - Och nu blir det fler elbussar.

Genom optionsförlängning möjliggörs en satsning på elbussar i Malmö. Avtalen, Malmö Central och Malmöexpressen förlängs med två år, fram till 2021 och omfattar totalt 83 tursatta bussar varav Nobina kommer att köpa in 13 nya elbussar.

Genom att hela Linje 7 från och med december 2018 övergår till eldrift tas ytterligare steg mot Malmö stads mål om att införa en eldriven kollektivtrafik. Bussarna som laddas med grön el bidrar till en bättre luftkvalité men också till en tystare kollektivtrafik. Där bullerfrågan har kommit att bli allt viktigare i takt med att städer förtätas och nya bostäder byggs.

– Det känns oerhört glädjande att fortsatt kunna bidra till ökad framkomlighet och hållbarhet i Malmö genom att erbjuda en helhetslösning för eldrift av linje 7. Vi är också stolta över att vi som operatör och som en av de första i Sverige etablerar eldrift i större skala. Vi kan nu på ett bra sätt använda erfarenheterna från tidigare tester och piloter, säger Per Karlsson, Trafikchef på Nobina i Malmö

– Detta är ett första steg mot en tyst, hållbar och attraktiv stadstrafik. Genom satsningen hoppas vi på ännu fler och nöjdare resenärer och malmöbor i en allt tystare stadsmiljö, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

– För våra resenärer kommer de nya miljöanpassade bussarna innebära en hög resande- och pendlarkomfort med anpassad interiör till vår nya design för olika behov. Det kommer att finnas möjlighet att koppla upp sig mot nätet och bussarna är utrustade med så kallad infotainment för bättre information. För såväl resenärer som för kringboende ger elbussarna en i stort sett bullerfri miljö, säger Jan-Åke Bergmark, affärsområdeschef, Skånetrafiken.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156