23948sdkhjf

Stökigt för turistbussen i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Under flera år har Stockholms läns Bussbranschförening arrangerat en rundtur i Stockholms city med turistbuss - Lokala politiker var inbjudna till rundturen för att få uppleva resultaten av sina beslut på riktigt, här redovisar vi alla politiker som följde med!

Vissa små förbättringar har gjorts för turistbusstrafiken i Stockholms city under de senaste åren, det bör sägas även om annat försämrats. Men frågan om tillträde till kollektivkörfälten för linjebussarna dras fortfarande i långbänk. Kanske blir det test på några få utvalda stället i city, men om linjebussarna störs kan det bli tvärstopp direkt.

Det var en av de ganska få och litet vaga ljuspunkterna under den bussfärd i city som Stockholms läns Bussbranschförening arrangerade 21 juni. Färden startade vid Stadshuset men endast en enda politiker av alla som bjudits in bordade bussen: Susanne Lund (S), Trafiknämnden, Stockholms läns landsting.

Turen leddes av Göran Forssén, sekreterare och Pär Åkerberg, styrelseordförande i Stockholms läns Bussbranschförening. På litet dryg 90 minuter körde bussen en rundtur från Stockholms stadshus via Gamla stan, Blasieholmen och så tillbaka igen. En sträcka på kanske 5 km, så visst tar det tid att köra turistbuss i Stockholms city där det ibland är så trångt att det är svårt att förstå att det ens är möjligt.

Stockholm som kryssningsdestination växer i popularitet och kommer i år att gästas av 270 kryssningsfartyg med rekordmånga 650 000 passagerare. Varje anlöp innebär att i genomsnitt 100 bussar ska köra turisterna till stadens alla sevärdheter. Detta går inte i dag, tiden är begränsad och eftersom bussarna inte kan köra över allt och dessutom går långsamt innebär det antagligen mindre möjligheter för alla besökarna att shoppa. 

Visit Sweden har kalkylerat med att de 650 000 kryssarpassagerarna ska handla för 600 miljoner kronor i Stockholm i år. Enligt Stockholms läns Bussbranschförening kan denna nätta summa naggas i kanten när bussarna kanske inte hinner med alla turistmagneter i Stockholms city.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Gasellföretag – igen!

Rolfs Flyg & Buss är Gasellföretag för femte året i rad.

Liseberg bästa julmarknaden

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Busstorget 2019 i Tylösand

Det blir Hotel Tylösand som kommer att få hysa branschmötet Busstorget 11–12 april 2019 i Halmstad – det beslutade arrangörerna 8 november.

Arkiv

Turismen viktigt lok för Jämtland

Fler gästnätter i Uppsala

Statistik från SCB visar på en stadig ökning av antalet kommersiella gästnätter i Uppsala kommun under 2018.

Kineserna tokhandlar i Sverige

Lapplandsresande går som tåget

Mellan juni och augusti ökade SJ:s resande till och från norra Sverige med hela 12 procent, jämfört med samma period i fjol - Lapplandsresandet sticker ut positivt.

FlixBus till Gardemoen

Nu kan resenärer boka resan hela vägen till Oslo Flygplats via FlixBus bokningsplattform – detta tack vare ett samarbete med Flybussen.

”Sunne är trevligt”

Söderberg vd för Göteborg & Co

Stockholm behöver fler hotell

Larsén lämnar Stromma

Nu stundar vaktskifte på Stromma eftersom Jan Larsén slutar efter 33 år inom bolaget - jakten på hans efterträdare har redan börjat.

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Sänd till en kollega

0.208