Stökigt för turistbussen i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Under flera år har Stockholms läns Bussbranschförening arrangerat en rundtur i Stockholms city med turistbuss - Lokala politiker var inbjudna till rundturen för att få uppleva resultaten av sina beslut på riktigt, här redovisar vi alla politiker som följde med!

Vissa små förbättringar har gjorts för turistbusstrafiken i Stockholms city under de senaste åren, det bör sägas även om annat försämrats. Men frågan om tillträde till kollektivkörfälten för linjebussarna dras fortfarande i långbänk. Kanske blir det test på några få utvalda stället i city, men om linjebussarna störs kan det bli tvärstopp direkt.

Det var en av de ganska få och litet vaga ljuspunkterna under den bussfärd i city som Stockholms läns Bussbranschförening arrangerade 21 juni. Färden startade vid Stadshuset men endast en enda politiker av alla som bjudits in bordade bussen: Susanne Lund (S), Trafiknämnden, Stockholms läns landsting.

Turen leddes av Göran Forssén, sekreterare och Pär Åkerberg, styrelseordförande i Stockholms läns Bussbranschförening. På litet dryg 90 minuter körde bussen en rundtur från Stockholms stadshus via Gamla stan, Blasieholmen och så tillbaka igen. En sträcka på kanske 5 km, så visst tar det tid att köra turistbuss i Stockholms city där det ibland är så trångt att det är svårt att förstå att det ens är möjligt.

Stockholm som kryssningsdestination växer i popularitet och kommer i år att gästas av 270 kryssningsfartyg med rekordmånga 650 000 passagerare. Varje anlöp innebär att i genomsnitt 100 bussar ska köra turisterna till stadens alla sevärdheter. Detta går inte i dag, tiden är begränsad och eftersom bussarna inte kan köra över allt och dessutom går långsamt innebär det antagligen mindre möjligheter för alla besökarna att shoppa. 

Visit Sweden har kalkylerat med att de 650 000 kryssarpassagerarna ska handla för 600 miljoner kronor i Stockholm i år. Enligt Stockholms läns Bussbranschförening kan denna nätta summa naggas i kanten när bussarna kanske inte hinner med alla turistmagneter i Stockholms city.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Tåg till Vasaloppen

Förlängning är semestertrenden

Allt fler vill förlänga semestern och vara bortresta en längre tid – En tydlig trend som Ölvemarks Holiday har kopplat greppet på.

Dags för Busstorget 2018

Alla hjärtans dag!

Dagen alla romantiker väntat på är här, Alla hjärtans dag – Här kommer säkra tips om hur dagen ska levas hållbart med sin hjärtas käresta, läs här!

”Sveriges bästa rederi”

Resebranschen får nytt pris

Gruppresegrossisten RK Travel Group instiftar ett årligt pris: Guldbussen – Det är första gången ett pris riktar sig just till bussrese- och gruppresearrangörer, läs mer här!

Nyhetsbrev

Fler grupper till Kina

Arkiv

Fyrkryssningar populära

Rolfs samarbetar med Ticket

Stockholm största passagerarhamnen

Under 2017 reste drygt 12 miljoner passagerare sjövägen till och från Stockholmsregionen - Stockholms Hamnar är därmed en av de största passagerarhamnarna i Europa, läs mer här!

Direktflyg till Beijing

Georgien tokökar

Göta hotell i ny regi

Gruppflyg från Linköping

Plus

Matka håller ställningarna

Nordens största resemässa, Matka i Helsingfors noterar nära 71600 besökare i år - Ungefär lika många som förra årets mässa, läs mer här!

Sydafrika lockar skandinaver

Flyget ökade under 2017

Scandics resultat backar

Museer för transporthistoria

Västerbotten lockar i Holland

Turistattraktioner från Västerbotten deltar vid den stora semestermässan Vakantiebeurs i Utrecht, Holland – Hoppet är att locka fler utländska besökare till länet - Läs mera här!

Gondolen lockar i Hemavan

Ny badplats i Varberg

Med soldäck, badbrygga och två hopptorn förväntas den nya badplatsen bli en ny mötesplats i Varberg – Svevia anlägger den för 14 miljoner kronor, läs mer här!

Volymrekord för Viking

Nästan sju miljoner passagerare reste med Viking Line under 2017 – Det är 6 procent fler än året innan och nytt rekord, läs mer här!

Sänd till en kollega

0.213