23948sdkhjf

Automatiska fordon i Stockholm

Självkörande fordon tar fart i Stockholm tack vara avtal mellan flera tunga teknikutvecklare.

Det Stockholmsbaserade företaget Univrses har tecknat kontrakt med Volvos och Autolivs nya bolag, Zenuity, som utvecklar system och teknologi för självkörande fordon. Univrses ska bistå Zenuity med lösningar inom AI och datorseende.

– Vi är glada över att arbeta med Zenuity och att vara en del av ambitionen att bli ledande inom system för självkörande fordon. Det är ett projekt vi är väldigt engagerade i och där vi ser stora möjligheter att bidra till utvecklingen inom det här innovativa framtidsområdet, säger Ricky Helgesson, vd på Univrses.

Univrses erbjuder lösningar inom datorseende och AI, bland annat för noggrann positionering för AR och VR. Univrses teknologier för positionering, objektigenkänning, objektrörelseestimering, objektklassificering med mera är hårdvaruoberoende och väloptimerade och fungerar därför i många situationer.

– Vi för också diskussioner med företag inom bygg, transport, robotik och drönare. Tillsammans med uppdraget från Zenuity innebär det att vår stab av skickliga forskare och ingenjörer behöver växa med både fler team och fler medarbetare, säger Ricky Helgesson.

Univrses var 2016 en av vinnarna på 33-listan, Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges hetaste nya teknikföretag. Univrses är också alumn-medlem vid SUP46, startup-centret för digitala entreprenörer.

Zenuity är Volvo Cars och Autolivs gemensamma utvecklingsbolag, som utvecklar förarassisterande teknik (s k ADAS) och system för självkörande bilar (AD).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078