23948sdkhjf

Billigare buss för jämtska ungvuxna

20-25-åringar får från 1 juli resa till rabatterat pris hos Länstrafiken Jämtland - Här förklarar Länstrafiken varför rabatten införs.

Syftet med att ge yngre vuxna fortsatt rabatt på bussen är att fler ska fortsätta resa kollektivt även när 19-åringarna vuxit ifrån det förmånliga Ungdomskortet i och med att de lämnar gymnasieskolan.

 – Sju av åtta kommuner i länet erbjuder gratis Ungdomskort för barn och ungdomar mellan 6 och 19 år. När ungdomarna fyller 20 har de tidigare varit tvungna att betala vuxenpris. Vi vill nu sänka tröskeln och inför därför den här rabattkategorin, säger Stina Pihlström marknadskoordinator på Länstrafiken Jämtland.

1 juli inför Länstrafiken den nya rabattkategorin för 20–25-åringar. Länstrafiken hoppas att den nya rabattsatsen ska få fler ungdomar att fortsätta resa med buss även efter att de blivit för gamla för att resa på Ungdomskortet. För så har det varit generellt över allt i län med större avstånd: Så fort skolan är avklarad sätter sig de unga vuxna bakom bilratten.

Rabatten gäller på Länstrafikens bussar vid nytt köp eller laddning av Länskort, Periodkort eller 20-resorskort från 1 juli och ger 25 procent på vuxenpriset. Den gäller inte för enkelbiljetter och inte på Stadsbussarna i Östersund.

– Rabatten är ett resultat av ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Ungdomsrabatter för ungdomar finns alltså numera i hela Norrland, säger Stina Pihlström marknadskoordinator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158