23948sdkhjf

Sjöstedt tog inte upp kollektivtrafiken

Först ut bland partierna i Almedalen var i år Vänsterpartier där partiledaren Jonas Sjöstedt talade inför 1800 åskådare i Visby - Stort fokus på vården men ingenting om kollektivtrafiken.

Jonas Sjöstedt berörde vård och omsorg samt rättvisefrågor i sitt tal men höll en överraskande låg profil i Vänsterpartiets stridsfråga om att begränsa vinsterna inom välfärdssektorn för privata aktörer. En enda gång togs ämnet upp men utan den glöd som partiet tidigare visat upp i den frågan. Kanske vill partiet lämna litet utrymme inför höstens förhandlingar med regeringepartierna.

Däremot kom en redovisning av att kapital beskattas lägre än inkomst av tjänst med en jämförelse som visade att en lågavlöna 67-årig kassörska i livsmedelshandeln därmed får några procents högre skattesats än miljardären som äger butikskedjan.

När det gäller frågon om kollektivtrafik och mobilitet så tog Jonas Sjöstedt inte upp någonting alls om de frågorna i år, förra året apostroferades i alla fall dess bussförare. Nästa år är det valår och då kanske de viktiga frågorna om hur vi ska transportera oss i framtiden hamnar på dagordningen hos partierna. Det skulle vara förvånande om Vänsterpartier hoppar över de frågorna även 2018. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063