Sjöstedt tog inte upp kollektivtrafiken

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Först ut bland partierna i Almedalen var i år Vänsterpartier där partiledaren Jonas Sjöstedt talade inför 1800 åskådare i Visby - Stort fokus på vården men ingenting om kollektivtrafiken.

Jonas Sjöstedt berörde vård och omsorg samt rättvisefrågor i sitt tal men höll en överraskande låg profil i Vänsterpartiets stridsfråga om att begränsa vinsterna inom välfärdssektorn för privata aktörer. En enda gång togs ämnet upp men utan den glöd som partiet tidigare visat upp i den frågan. Kanske vill partiet lämna litet utrymme inför höstens förhandlingar med regeringepartierna.

Däremot kom en redovisning av att kapital beskattas lägre än inkomst av tjänst med en jämförelse som visade att en lågavlöna 67-årig kassörska i livsmedelshandeln därmed får några procents högre skattesats än miljardären som äger butikskedjan.

När det gäller frågon om kollektivtrafik och mobilitet så tog Jonas Sjöstedt inte upp någonting alls om de frågorna i år, förra året apostroferades i alla fall dess bussförare. Nästa år är det valår och då kanske de viktiga frågorna om hur vi ska transportera oss i framtiden hamnar på dagordningen hos partierna. Det skulle vara förvånande om Vänsterpartier hoppar över de frågorna även 2018. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt branschmöte i Jönköping

Bränsleskatt gynnar höginkomsttagare

Bilrelaterade skatter slår hårdast mot landsbygden medan högavlönade storstadsbilister kommer lindrigt undan, det visar ny VTI-studie, läs om den här!

Miljöhjältar prisade

50-kort i Härnösand

2017 bättre än 1945

Under 2017 dödades 253 personer i vägtrafiken, jämfört med 270 året innan – En klar minskning alltså, men det är dessutom det lägsta antalet trafikdöda sedan 1945, läs mer här!

Nobina leder Bussförar-SM

Vid den senaste mätningen hade 93 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Just nu leder Nobina, men fler är på gång, läs här!

Nyhetsbrev

Ny tjänst ska bota bilbehovet

Arkiv

Ny mobilitetstjänst i Göteborg

Solaris laddar upp

Koncessioner på Kollektivtrafikdagen

Vilken roll kan koncessioner i kollektivtrafiken spela? Den frågan får sitt svar på Kollektivtrafikdagen 14 maj, läs mer här!

Aleborna gillar bussen

Lättare kombinera kollektivresan

Med den nya funktionen Anslutningsguiden blir det ännu enklare att välja och köpa anslutande lokaltrafik under tågresan – Tjänsten är igång sedan ett par dagar, läs om hur det funkar här!

Byte i MTR-toppen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Brauer till UITP

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Sänd till en kollega

0.171