23948sdkhjf

Palmkvist lämnar Swebus

Swebus vd Joakim Palmkvist avgår och expressbussbolaget kommer att integreras med Nobina Sverige - Läs här om hur förändringen ska gå till.

Under våren inledde Nobina en strategisk översyn av sin verksamhet inom interregional busstrafik. Som en konsekvens av översynen ser Nobina möjligheter att integrera Swebus verksamhet i Nobina Sverige. I samband med de nu föreslagna förändringarna lämnar Swebus vd, Joakim Palmkvist, koncernen.

Swebus kommer att kvarstå som eget bolag inom koncernen. Samordningen med Nobina Sveriges befintliga verksamhet kommer att skapa kostnadseffektivitet inom områden såsom drift, planering och trafikledning. Som en konsekvens av den föreslagna omstruktureringen räknar Nobina med att behöva reservera engångskostnader om 15 miljoner kronor under andra kvartalet.

– Genom att integrera Swebus i Nobina Sverige ser vi möjligheter för Swebus att växa och utveckla sin position som marknadsledande. Vi ser tydliga synergier mellan Nobina Sveriges regionala verksamhet och Swebus interregionala verksamhet som vi vill realisera. Swebus är ett starkt varumärke som vi vill fortsätta förvalta på bästa sätt, säger Nobinas koncernchef Magnus Rosén. Han fortsätter:

– Joakim Palmkvist har varit en stor tillgång för Swebus och Nobina och jag vill tacka Joakim för hans insatser genom åren. Joakim kommer att finnas tillgänglig under en övergångstid, men för att så snabbt som möjligt kunna ta nästa steg för Swebus, tillsätts Tomas Hansson, ekonomidirektör för Nobina Sverige, som omstruktureringsansvarig.

Fackliga förhandlingar kommer att inledas i augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.116