Kollektivtrafik inget för Andersson

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Finansminister Magdalena Andersson tog upp minnen från järnridån i sitt tal i Almedalen - Men inte ett ord om bussar, däremot apostroferades järnvägssatsningarna.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven var upptagen på annat håll under Almedalsveckans fjärde dag, 5 juli. I stället talade partikamraten Magdalena Andersson inför 1 600 personer i Almedalen - lägsta antalet åskådare hittills.

Hon gjorde en lång betraktelse över forna dagars delade Europa med järnridån som slutligen föll. Hon ställde sig frågan vilket Sverige vi vill ha och gav svaret själv:

Jag vill se en samhällsgemenskap, ett Sverige där vi håller ihop. Mellan stad och land, förort och innerstad, mellan kvinna och man. Där vi känner att vi hör ihop, och kan vara trygga ihop. Att vi gemensamt är detta samhälle. Att tillsammans är vi Sverige, sa Magdalena Andersson.

Men inget specifikt blev sagt om kollektivtrafiken aktuella frågeställningar, däremot nämndes kommunikationer och  järnvägar som en del av kommande satsningar i ett inlägg om små och medelstora företagen:

– De riktigt små företagen, de medelstora företagen, de stora industrierna – de ska ha goda skattevillkor. Men också bra kommunikationer, kompetent arbetskraft och bostäder så att nyanställda faktiskt kan börja jobba. Därför ska vi fortsätta investera i Kunskapslyft och högskolor, järnvägar och i klimatsmarta innovationer. Vi ska fortsätta den största bostadspolitiska satsningen på 20 år, sa Magdalena Andersson.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Johansson lämnar EvoBus

Nära 200 på Setra-Träffen

Den stora kundträffen i Vetlanda - Setra-Träffen - samlade närmare 200 besökare under andra dagens öppet hus, läs mer här!

Ny finansieringsform för järnvägsfordon

Framkomlighet på Kollektivtrafik SYD

Karin Wiklund, ansvarig för kommunikation och marknad på innovationsföretaget Edeva i Linköping kommer till Kollektivtrafik Syd där hon bland annat tar upp framkomlighet för bussen, läs mer här!

Stadler köper Swedtrac

Schweiziska Stadler förvärvar svenska Swedtrac – Affären innebär att det schweiziska företaget blir en av de ledande leverantörerna av service på järnvägsfordon i Sverige, läs mer här!

Hållbara studentuppsatser prisade

Fyra studenter och två uppsatser belönades när pris för bästa uppsatser inom hållbar mobilitet delades ut under Transportforum 11 januari - Läs om vad de gjort här!

Nyhetsbrev

Björfjäll lämnar Göteborgs Spårvägar

Arkiv

KD-utspel om pendeltågen

Kristdemokraterna i Stockholms län går till val på att skippa skip-stop i pendeltågstrafiken, alltså vissa tåglinjer inte stannar vid alla stationer.

Meyer växlar upp

IRU kräver bussvänligare EU-regler

IRU vill ha bussanpassade villkor i EU:s nya regelverk för vägtransporter – Det sker i samband med att mobilitetspaketen ska lämnas till EU:s beslutsfattare, läs här!

Närkebilister lockas åka buss

1

Falun tågökar mest

Fler tåg i tid med Citybanan

Volvobuss kör själv i Singapore

Volvo Bussar och Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har tecknat ett samarbetsavtal om forskning och utveckling av självkörande eldrivna bussar, läs mer här!

HVO befriad till 2020

Det alternativa fossilfria bränslet HVO får fortsatt skattebefrielse till och med 2020 – Sveriges Bussföretag jublar.

Eneroth: ”Det går bra nu”

1600 på Transportforum i Linköping

Dags för Kollektivtrafik SYD!

Kollektivtrafik SYD som planlades i början av december 2017 kommer nu som meddelats att arrangeras den 21 februari – Hög tid att anmäla deltagande, läs mer här!

Holmgren till Öresundståg

Kollektivavtal för Samtrans

2017 – rekordår för Skånetrafiken

Det kollektiva resandet i Skåne slog rekord under 2017 – Faktiskt har trafiken ökat varje år under hela 2000-talet, läs här!

Trög december för bussarna

Värmlandsupphandling överprövas ej

Grönt för självkörande buss

Miljonrekord för SJ

Plus

Basar Indexrådet

Siktar på bussförarjobbet

Plus

Klar bussförare

Trevlig helg!

Åkerhielm lämnar Keolis

Sänd till en kollega

0.135