23948sdkhjf

Kollektivtrafik inget för Andersson

Finansminister Magdalena Andersson tog upp minnen från järnridån i sitt tal i Almedalen - Men inte ett ord om bussar, däremot apostroferades järnvägssatsningarna.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven var upptagen på annat håll under Almedalsveckans fjärde dag, 5 juli. I stället talade partikamraten Magdalena Andersson inför 1 600 personer i Almedalen - lägsta antalet åskådare hittills.

Hon gjorde en lång betraktelse över forna dagars delade Europa med järnridån som slutligen föll. Hon ställde sig frågan vilket Sverige vi vill ha och gav svaret själv:

Jag vill se en samhällsgemenskap, ett Sverige där vi håller ihop. Mellan stad och land, förort och innerstad, mellan kvinna och man. Där vi känner att vi hör ihop, och kan vara trygga ihop. Att vi gemensamt är detta samhälle. Att tillsammans är vi Sverige, sa Magdalena Andersson.

Men inget specifikt blev sagt om kollektivtrafiken aktuella frågeställningar, däremot nämndes kommunikationer och  järnvägar som en del av kommande satsningar i ett inlägg om små och medelstora företagen:

– De riktigt små företagen, de medelstora företagen, de stora industrierna – de ska ha goda skattevillkor. Men också bra kommunikationer, kompetent arbetskraft och bostäder så att nyanställda faktiskt kan börja jobba. Därför ska vi fortsätta investera i Kunskapslyft och högskolor, järnvägar och i klimatsmarta innovationer. Vi ska fortsätta den största bostadspolitiska satsningen på 20 år, sa Magdalena Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094