Citaro för Nobina i Malmö

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina byter ut en tredjedel av stadsbussarna i Malmö till 68 nya gasbussar från Mercedes-Benz Citaro - Ännu en framgång för den tyska busstillverkaren.

Nobina har återigen satsat på stadsbussar från Mercedes-Benz i Malmö stad. I augusti förnyas ungefär en tredjedel av Skånetrafikens stadsbussflotta i Malmö då 68 nya gasbussar sätts i drift. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG.

Affärens värde i pengar är ingenting som parterna går ut med, men det handlar om ett mångmiljonbelopp, kanske drygt 275 miljoner kronor, enligt RT-forums bedömning. 

Att satsa på Mercedes-Benz och Citaro är ingen ny företeelse för Nobina i stort, sett över hela landet och i Skåne. Fordonstillverkaren har tidigare levererat flertalet Citaro-bussar till Nobina i Malmö på uppdrag av Skånetrafiken. Merparten av de nya Citaro-bussarna sätts i drift i augusti och ersätter därmed ungefär en tredjedel av stadsbussarna i Malmö stad. De första bussarna börjar rulla under juli månad. Samtliga 68 bussar drivs på biogas i enlighet med Skånetrafikens upphandlingskrav. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG. Den förstnämnda är en 12 meter lång låggolvsbuss och den andra är en led- och låggolvsbuss på 18 meter.

– För oss är det viktigt att leverera en pålitlig och attraktiv kollektivtrafik som förbättrar Malmöbornas dagliga resor. Mercedes lösning ger oss ännu bättre förutsättningar för att förbättra kollektivtrafiken i Malmö, säger Henrik Dagnäs, marknadsdirektör på Nobina Sverige.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Johansson lämnar EvoBus

Nära 200 på Setra-Träffen

Den stora kundträffen i Vetlanda - Setra-Träffen - samlade närmare 200 besökare under andra dagens öppet hus, läs mer här!

Ny finansieringsform för järnvägsfordon

Framkomlighet på Kollektivtrafik SYD

Karin Wiklund, ansvarig för kommunikation och marknad på innovationsföretaget Edeva i Linköping kommer till Kollektivtrafik Syd där hon bland annat tar upp framkomlighet för bussen, läs mer här!

Stadler köper Swedtrac

Schweiziska Stadler förvärvar svenska Swedtrac – Affären innebär att det schweiziska företaget blir en av de ledande leverantörerna av service på järnvägsfordon i Sverige, läs mer här!

Hållbara studentuppsatser prisade

Fyra studenter och två uppsatser belönades när pris för bästa uppsatser inom hållbar mobilitet delades ut under Transportforum 11 januari - Läs om vad de gjort här!

Nyhetsbrev

Björfjäll lämnar Göteborgs Spårvägar

Arkiv

KD-utspel om pendeltågen

Kristdemokraterna i Stockholms län går till val på att skippa skip-stop i pendeltågstrafiken, alltså vissa tåglinjer inte stannar vid alla stationer.

Meyer växlar upp

IRU kräver bussvänligare EU-regler

IRU vill ha bussanpassade villkor i EU:s nya regelverk för vägtransporter – Det sker i samband med att mobilitetspaketen ska lämnas till EU:s beslutsfattare, läs här!

Närkebilister lockas åka buss

1

Falun tågökar mest

Fler tåg i tid med Citybanan

Volvobuss kör själv i Singapore

Volvo Bussar och Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har tecknat ett samarbetsavtal om forskning och utveckling av självkörande eldrivna bussar, läs mer här!

HVO befriad till 2020

Det alternativa fossilfria bränslet HVO får fortsatt skattebefrielse till och med 2020 – Sveriges Bussföretag jublar.

Eneroth: ”Det går bra nu”

1600 på Transportforum i Linköping

Dags för Kollektivtrafik SYD!

Kollektivtrafik SYD som planlades i början av december 2017 kommer nu som meddelats att arrangeras den 21 februari – Hög tid att anmäla deltagande, läs mer här!

Holmgren till Öresundståg

Kollektivavtal för Samtrans

2017 – rekordår för Skånetrafiken

Det kollektiva resandet i Skåne slog rekord under 2017 – Faktiskt har trafiken ökat varje år under hela 2000-talet, läs här!

Trög december för bussarna

Värmlandsupphandling överprövas ej

Grönt för självkörande buss

Miljonrekord för SJ

Plus

Basar Indexrådet

Siktar på bussförarjobbet

Plus

Klar bussförare

Trevlig helg!

Åkerhielm lämnar Keolis

Sänd till en kollega

0.153