Citaro för Nobina i Malmö

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina byter ut en tredjedel av stadsbussarna i Malmö till 68 nya gasbussar från Mercedes-Benz Citaro - Ännu en framgång för den tyska busstillverkaren.

Nobina har återigen satsat på stadsbussar från Mercedes-Benz i Malmö stad. I augusti förnyas ungefär en tredjedel av Skånetrafikens stadsbussflotta i Malmö då 68 nya gasbussar sätts i drift. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG.

Affärens värde i pengar är ingenting som parterna går ut med, men det handlar om ett mångmiljonbelopp, kanske drygt 275 miljoner kronor, enligt RT-forums bedömning. 

Att satsa på Mercedes-Benz och Citaro är ingen ny företeelse för Nobina i stort, sett över hela landet och i Skåne. Fordonstillverkaren har tidigare levererat flertalet Citaro-bussar till Nobina i Malmö på uppdrag av Skånetrafiken. Merparten av de nya Citaro-bussarna sätts i drift i augusti och ersätter därmed ungefär en tredjedel av stadsbussarna i Malmö stad. De första bussarna börjar rulla under juli månad. Samtliga 68 bussar drivs på biogas i enlighet med Skånetrafikens upphandlingskrav. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG. Den förstnämnda är en 12 meter lång låggolvsbuss och den andra är en led- och låggolvsbuss på 18 meter.

– För oss är det viktigt att leverera en pålitlig och attraktiv kollektivtrafik som förbättrar Malmöbornas dagliga resor. Mercedes lösning ger oss ännu bättre förutsättningar för att förbättra kollektivtrafiken i Malmö, säger Henrik Dagnäs, marknadsdirektör på Nobina Sverige.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nya turistbussar från Volvo

Spårvagnskrock – flera skadade

Två spårvagnar har kolliderat på Göta älvbron i Göteborg – Flera personer skadades, minst två är förda till sjukhus, läs mer här!

Över 200 anmälda till Bussförar-SM

id senaste räkningen hade 205 bussförare gjort uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Keolis ligger i topp men en viss doldiskoncern behåller greppet, läs här!

Volvobussar för Lillehammer

”Fel om Skellefteåbussarna”

Säkrare SL med nattstopp

Nyhetsbrev

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Arkiv

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Fler cyklar – mer shopping

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Liberalerna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Centerpartiet

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Sänd till en kollega

0.138