Femte Pride för Nobina

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina firar i år femårsjubileum som stolt partner och sponsor till Stockholm Pride - festivalen som avslutas 6 augusti. Läs mer här!

Under många år har SL:s alla bussar smyckats med regnbågsflaggorna under den vecka som Stockholm Pride pågår. För Nobinas del är det alltså femte året i följd som bussbolaget är parter och sponsor till evenemanget. Ett sätt för dem att visa att de tar ställning för tolerans, mångfald och öppenhet.

Som nordens största kollektivtrafikföretag och en stor arbetsgivare uppger de sig ha både ett ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Nobina är övertygade om att mångfald berikar. Detta gäller såväl företagets medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som dagligen reser med dem.

Även detta år kommer Nobina i samarbete med Stockholm Pride att erbjuda en gratis festivalbuss för alla festivalbesökare – mellan Pride House och Pride Park.

Nobinas tema för året är ”mångfald berikar” – något som kommer att genomsyra bolagets deltagande i paraden och i Pride Park. Där kommer lättsamma budskap att blandas med en djupare diskussion om tolerans, mångfald och värderingar.

– Kollektivtrafiken i Sverige representerar idag en stor mångfald av medarbetare och resenärer. Denna mångfald, oavsett om det handlar om kön, sexuell läggning, etnicitet eller ålder berikar oss som företag. Därför är jag också stolt över att samarbeta med Pride, som jag tycker gör ett otroligt arbete med att belysa dessa viktiga frågor, säger Jan Bosaeus, vd Nobina Sverige.

I paraden kommer Nobina att representeras av medarbetare och en 14 meter lång och 4 meter hög dubbeldäckare, helt stripad för Pride. Och under hela festivalen kommer åskådarna att hitta bolaget i deras tält i Pride Park, där det finns möjligheter att träffa medarbetare, samtala eller ladda telefonens batterier.

Nobinas engagemang kring dessa viktiga frågor sträcker sig längre än festivalen - det är enligt ett pressmeddelande en del av bolagets värderingar.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Eskilstuna leder elbussligan

Med tolv elbussar i trafik är Eskilstuna den stad i Sverige som har flest elbussar - Läs mer här!

Plus

Elmsäter-Svärd till Sveriges Byggindustrier

Konsultföretaget Rud Pedersen har medvetet växlat upp sitt engagemang inom infrastruktur och transportsektorn bland annat med tidigare infrastrukturministern – Catharina Elmsäter-Svärd som snart går vidare, blir vd för Sveriges Byggindustrier.

Plus

Bussbranschen omsätter 31 miljarder

Det finns många aktiva företag i den konkurrensutsatta svenska bussbranschen som totalt omsatte över 31 miljarder kronor – Det och mycket mer visar statistik från Sveriges Bussföretag, läs mer här!

MHF: ”Rattfulla ska straffas hårdare”

MHF kräver en översyn av straffskalan och en skärpt syn på vållandebrott som skett i samband med rattfylleri - I dag kommer de rattfulla alltför lindrigt undan, enligt förbudets debattartikel, läs den här!

Älgmage för nya biobränslen

Fler oskyddade dog i julitrafiken

Dubbelspår i Karlstad försenas

Arkiv

Varning för trafikfarliga föräldrar

Höstterminen har startat och många rektorer är oroade enligt If:s enkät - Allt fler föräldrar struntar i trafikregler och utsätter egna och andras barn för livsfara, läs mer här!

Bussfest i Vetlanda

10 augusti levererade EvoBus den 2000:e Setra MulitClassbussen till dess nya ägare Nilsbuss - Men många fler bussar är på väg ut, läs om det här!

Bilen avslöjar partisympati

Den som kör bil avslöjar sin politiska uppfattning genom sitt val av fabrikat - Åk kollektivt i stället och bevara din valhemlighet, läs om det här!

Dubbelspår lyft för Karlstad

Ett nytt mötesspår blir första steget mot ett nytt resecentrum i Karlstad - Läs här om hur det ska gå till!

Var sjätte cyklar

Var sjätte svensk cyklar till jobbet under sommarhalvåret, men skillnaden mellan länen är stor - Läs om det här!

Rosén om nya upphandlingslagen

Regeringen synar Transportstyrelsen

Transportstyrelsens arbetssätt ska utredas, det bestämde regeringen 3 augusti med anledning av hur myndigheten skött sin IT-upphandling.

Femte Pride för Nobina

Nobina firar i år femårsjubileum som stolt partner och sponsor till Stockholm Pride - festivalen som avslutas 6 augusti. Läs mer här!

Plus

Mercedes toppar Bussligan

Juli bjöd på en rad överraskningar i Tunga Bussligan 2017 - Mercedes-Benz är ny ledare, MAN tvåa och tidigare ledaren Setra har halkat ner till tredje plats - Läs mer här!

Återhämtning för bussarna

Öppning för nya drivmedel

UITP väljer ny väg för förnyelsebara drivmedel för bussar inom EU på uppmaning av svenska företrädare - Läs mer här!

Ommöblering av Transportstyrelsen

27 juli beslutade regeringen att entlediga Andrea Femrell, Mikael Ahlström samt Elvy Söderström som samtliga varit styrelseledamöter i Transportstyrelsen. Läs här om vika som nu ska sitta i styrelsen!

Plus

Segt för svenska superbussar

Bussbana - en bana där bara superbussarna får köra har blivit framgångsrika på många håll, men inte i Sverige, än så långe. Men det finns både planer och hopp om mer, läs här!

Citaro för Nobina i Malmö

RT-forum önskar trevlig sommar!

RT-forums redaktion har nu lämnat Visby och Almedalsveckan - Nästa nyhetsbrev kommer 9 augusti, tills dess tillönskas alla annonsörer och läsare en riktigt trevlig sommar.

Plus

Forskningens roll i kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken står inför stora utmaningar men många kör på i gamla hjulspår - Frågan om forskningens roll i kollektivtrafiken diskuterades under Almedalsveckan, läs här!

Keolis kör på i Jönköping

Mer transport för Hogia

Busch Thor ratade kollektivtrafiken

Fyrspår Lund-Hässleholm spikat

Nöjdare Pågatågsresenärer

Grönt för självkörande fordon

Nettbuss Travel ökar

Kollektivtrafik inget för Andersson

Mer kollektivtrafik för pengarna

Tågen klår flyget

Sambulans i Skellefteå

Sänk taxiåldern

Rosén ny ordförande

Sänd till en kollega

0.959