Femte Pride för Nobina

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina firar i år femårsjubileum som stolt partner och sponsor till Stockholm Pride - festivalen som avslutas 6 augusti. Läs mer här!

Under många år har SL:s alla bussar smyckats med regnbågsflaggorna under den vecka som Stockholm Pride pågår. För Nobinas del är det alltså femte året i följd som bussbolaget är parter och sponsor till evenemanget. Ett sätt för dem att visa att de tar ställning för tolerans, mångfald och öppenhet.

Som nordens största kollektivtrafikföretag och en stor arbetsgivare uppger de sig ha både ett ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Nobina är övertygade om att mångfald berikar. Detta gäller såväl företagets medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som dagligen reser med dem.

Även detta år kommer Nobina i samarbete med Stockholm Pride att erbjuda en gratis festivalbuss för alla festivalbesökare – mellan Pride House och Pride Park.

Nobinas tema för året är ”mångfald berikar” – något som kommer att genomsyra bolagets deltagande i paraden och i Pride Park. Där kommer lättsamma budskap att blandas med en djupare diskussion om tolerans, mångfald och värderingar.

– Kollektivtrafiken i Sverige representerar idag en stor mångfald av medarbetare och resenärer. Denna mångfald, oavsett om det handlar om kön, sexuell läggning, etnicitet eller ålder berikar oss som företag. Därför är jag också stolt över att samarbeta med Pride, som jag tycker gör ett otroligt arbete med att belysa dessa viktiga frågor, säger Jan Bosaeus, vd Nobina Sverige.

I paraden kommer Nobina att representeras av medarbetare och en 14 meter lång och 4 meter hög dubbeldäckare, helt stripad för Pride. Och under hela festivalen kommer åskådarna att hitta bolaget i deras tält i Pride Park, där det finns möjligheter att träffa medarbetare, samtala eller ladda telefonens batterier.

Nobinas engagemang kring dessa viktiga frågor sträcker sig längre än festivalen - det är enligt ett pressmeddelande en del av bolagets värderingar.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Bussbranschen sågar regelskärpning

Branschen i Sverige är djupt kritisk till höjda sanktionsavgifter för kör- och vilotider – Det skulle bli enklare men det blev precis tvärt om, läs mer här!

Fyra i kamp om Trafiklab-pris

Skoltrafikbråk i Lekeberg

Kontaktlös betalning i London

Swish i Västtrafik

Nu går det att betala Västtrafikbiljetten med Swish i appen Västtrafik To Go – Det blir nu betydligt smidigare att betala för sin resa, lovar Västtrafik, läs mer här!

UbiGo lanseras i Stockholm

I mars 2018 blir det möjligt för hundratalet Stockholmshushåll att abonnera på mobilitet – allt i en app, allt på en faktura via tjänten UbiGo.

Nyhetsbrev

Stadler servar norska FLIRT-tåg

Schweiziska tågbyggaren Stadler har vunnit ett första servicekontraktet för FLIRT-tåg i Norge – Åtagandet inleds 1 januari 2018, läs mer här!

Arkiv

Mezghani till UITP

Plus

Internationellt toppjobb för Grönlund

Vid IRU:s årsmöte i Genève 9 november valdes Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund till vice ordförande i IRU:s passagerarkommitté, läs mer här!

Rika män kör bäst

En svensk man med hög inkomst tillhör eliten bland Sveriges bilförare – I alla fall enligt hans egen uppfattning, det framgår av försäkringsbolaget If:s undersökning, läs mer här!

Mobilitetslösningar för landsbygd

Östgötatrafiken valde Hogia

Östgötatrafiken förser sina resenärer med reseinformation via Hogia TransitCloud – En teknik som ökar resenärens fler alternativ under resans gång, läs mer här!

Transdev testar Mobileye

Transdev i Skåne inleder ett samarbete med Mobileye för sina flygbussar – Det handlar om system för förarassistans för att förhindra trafikolyckor, läs mer här!

Hybricon byter motorleverantör

SL sågar signalsystemsleverantör

Plus

Temsa bäst i oktober

Fortsatt betryggande ledning för Mercedes-Benz i Tunga Bussligan 2017 - Men bakom ledaren händer det, bland annat blev Temsa bäst under oktober, det visar Bil Swedens siffror, läs mer här!

Bra oktober för bussarna

1

Fler cyklar – mindre skador

Ju fler cyklister på vägarna, desto mindre blir skaderisken – Det framgår av en studie från VTI, läs om den här!

Buss till hackar-festival

Iveco storsatsar i Sverige

Karlssongruppen i Vetlanda gör en storsatsning på Ivecos bussar i Sverige via två av sina dotterbolag, läs mer här!

Biljettvång på SJ:s tåg

Högbergs firade 40 år

Det var stort kalas på Hyllan i Uppsala Saluhall i fredags kväll - Högbergs Buss firade 40 år, många kunder, branschkollegor och andra var på plats, läs mer här!

Plus

Sista mässan i Kortrijk störst

Busworld genomfördes för sista gången i Kortrijk – Det blev alla tiders besöksrekord, 37241 personer kom till mässan, läs mer här!

Ny spårvagn i Göteborg

En modern spårvagn som smälter in i Göteborgs stadsbild – det är ledorden för form och design av Göteborgs nya spårvagn M33, läs mer här!

Värmbrink till Neoplan Väst

Bra möten på Elmia

Malmström in i KollA

Interaktiv busskarta i Östergötland

Bussavtal klart

Höstnit för bussarna

Ågren fick sparken

Sänd till en kollega

0.152