23948sdkhjf

Femte Pride för Nobina

Nobina firar i år femårsjubileum som stolt partner och sponsor till Stockholm Pride - festivalen som avslutas 6 augusti. Läs mer här!

Under många år har SL:s alla bussar smyckats med regnbågsflaggorna under den vecka som Stockholm Pride pågår. För Nobinas del är det alltså femte året i följd som bussbolaget är parter och sponsor till evenemanget. Ett sätt för dem att visa att de tar ställning för tolerans, mångfald och öppenhet.

Som nordens största kollektivtrafikföretag och en stor arbetsgivare uppger de sig ha både ett ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Nobina är övertygade om att mångfald berikar. Detta gäller såväl företagets medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som dagligen reser med dem.

Även detta år kommer Nobina i samarbete med Stockholm Pride att erbjuda en gratis festivalbuss för alla festivalbesökare – mellan Pride House och Pride Park.

Nobinas tema för året är ”mångfald berikar” – något som kommer att genomsyra bolagets deltagande i paraden och i Pride Park. Där kommer lättsamma budskap att blandas med en djupare diskussion om tolerans, mångfald och värderingar.

– Kollektivtrafiken i Sverige representerar idag en stor mångfald av medarbetare och resenärer. Denna mångfald, oavsett om det handlar om kön, sexuell läggning, etnicitet eller ålder berikar oss som företag. Därför är jag också stolt över att samarbeta med Pride, som jag tycker gör ett otroligt arbete med att belysa dessa viktiga frågor, säger Jan Bosaeus, vd Nobina Sverige.

I paraden kommer Nobina att representeras av medarbetare och en 14 meter lång och 4 meter hög dubbeldäckare, helt stripad för Pride. Och under hela festivalen kommer åskådarna att hitta bolaget i deras tält i Pride Park, där det finns möjligheter att träffa medarbetare, samtala eller ladda telefonens batterier.

Nobinas engagemang kring dessa viktiga frågor sträcker sig längre än festivalen - det är enligt ett pressmeddelande en del av bolagets värderingar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083