23948sdkhjf

Rekord för Tallink

Under juli slog Tallink Grupp rekord med sammanlagt 1,2 miljoner passagerare på samtliga rutter - Det högst uppmäta passagerartalet för en månad i rederiets historia. Läs mer här!

Även Tallinks rutter mellan Sverige och Estland samt mellan Sverige och Lettland har slagit rekord i juli. Enligt AS Tallink Grupps finansdirektör Veiko Haavapuu skedde ökningen främst tack vare rutterna Sverige Estland och Sverige Lettland:

 
– Till rutten Sverige-Estland har vi flyttat ett större fartyg än tidigare och på rutten Sverige-Lettland har vi nu två fartyg i stället för ett som tidigare, säger Veiko Haavapuu. Han fortsätter:

– Passagerarantalet mellan Sverige och Finland är kvar på en liknande nivå som tidigare och på rutten Estland - Finland har det minskat något med anledning av att det utöver höghastighetsfartygen nu opererar endast ett kryssningsfartyg på rutten i stället för två som tidigare. 

Utöver passagerarsiffrorna ökar även fraktvolymerna. Under juli månad transporterades sammanlagt 27 666 fraktenheter, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Den största ökningen noterades på rutten Estland-Finland. 

De tidigare månatliga passagerarrekorden uppmätes i juli 2016 och 2012 när företaget erbjöd sina tjänster till 1 188 000 respektive 1 164 000 passagerare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063