23948sdkhjf

Dubbelspår i Karlstad försenas

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Trafikverkets järnvägsprojekt Pråmkanalen i Karlstad kommer inte att börja byggas som planerat i augusti 2017.

Som RT-forum rapporterade nyligen ska det bli dubbla järnvägsspår i centrala Karlstad, men järnvägsprojektet Pråmkanalen kan inte startas som planerat nu i augusti. Detta kommer dock inte att försena övriga projekt på Värmlandsbanan.

Den 3 juli 2017 beslutade Trafikverket tilldela Segermo Entreprenad AB entreprenaden för byggnationen. Den 11 juli informerade Förvaltningsrätten Trafikverket att det inkommit en begäran om överprövning av beslutet om tilldelning. Efter noga övervägande beslutade Trafikverket att avbryta upphandlingen. Det innebär att byggnationen inte kan påbörjas som planerat i augusti 2017.

– Hur stor påverkan beslutet kommer att ha på tidplanen för projektet är för tidigt att säga. Men projektet bedömer i nuläget att vi ska kunna bygga under 2019 och att det ska kunna bli färdigställt till december 2019. Det skulle i så fall innebära en försening på 18 månader, säger Trafikverkets projektledare Jörgen Olofsson.

Projekt Pråmkanalen är ett av Trafikverkets projekt som ska förbättra kapaciteten på Värmlandsbanan. Projektet innebär att ett nytt mötesspår ska anläggas från Karlstad C över Pråmkanalen till Karlstad Östra bangård. Därmed avlastas Karlstad C från godstrafik och spår frigörs på centralstationen som kan användas för ökad persontrafik.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Nyhetsbrev

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Arkiv

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Nationellt biljettsystem? Javisst!

Regeringen har beslutat införa ett nationellt biljettsystem för hela Sveriges kollektivtrafik – på Kollektivtrafikdagen 15 maj får deltagarna veta hur det ska gå till.

Plus

5 snabba frågor…

Bussen bromsar själv!

Plus

"Vi kan göra mycket för trafiksäkerheten"

Lena Erixon är övertygad om att Trafikverket kan göra mycket för trafiksäkerheten - samtidigt är det av högsta vikt att se till att järnvägen rustas och underhålls.

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11