23948sdkhjf

Dubbelspår i Karlstad försenas

Trafikverkets järnvägsprojekt Pråmkanalen i Karlstad kommer inte att börja byggas som planerat i augusti 2017.

Som RT-forum rapporterade nyligen ska det bli dubbla järnvägsspår i centrala Karlstad, men järnvägsprojektet Pråmkanalen kan inte startas som planerat nu i augusti. Detta kommer dock inte att försena övriga projekt på Värmlandsbanan.

Den 3 juli 2017 beslutade Trafikverket tilldela Segermo Entreprenad AB entreprenaden för byggnationen. Den 11 juli informerade Förvaltningsrätten Trafikverket att det inkommit en begäran om överprövning av beslutet om tilldelning. Efter noga övervägande beslutade Trafikverket att avbryta upphandlingen. Det innebär att byggnationen inte kan påbörjas som planerat i augusti 2017.

– Hur stor påverkan beslutet kommer att ha på tidplanen för projektet är för tidigt att säga. Men projektet bedömer i nuläget att vi ska kunna bygga under 2019 och att det ska kunna bli färdigställt till december 2019. Det skulle i så fall innebära en försening på 18 månader, säger Trafikverkets projektledare Jörgen Olofsson.

Projekt Pråmkanalen är ett av Trafikverkets projekt som ska förbättra kapaciteten på Värmlandsbanan. Projektet innebär att ett nytt mötesspår ska anläggas från Karlstad C över Pråmkanalen till Karlstad Östra bangård. Därmed avlastas Karlstad C från godstrafik och spår frigörs på centralstationen som kan användas för ökad persontrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062