23948sdkhjf

Jojo-rekord - igen

Skåningarna älskar Jojo Sommar, det står klart när Skånetrafiken summerat försäljningen av sagda sommarkort.

Förra årets försäljningsrekord av Jojo Sommar har överträffats med råge, dat visar färska siffror. Totalt har det i år sålts 210 500 Jojo Sommar, dessutom redovisar Skånetrafikens resultatrapport för juli månad positiva siffror för bland annat ekonomi och resandeutveckling. Försäljningen av Jojo Sommar har stadigt ökat sedan säljstarten 2010. Förra året såldes det 202 000 kort vilket i sin tur var drygt 10 000 fler än 2015.

– Det är alltid kul att slå rekord och en förklaring är säkert att den som ville, kunde köpa en sommarbiljett i den nya appen istället för ett Jojo Sommar-kort. Huvudsaken är att fler skåningar än någonsin tog chansen att upptäcka sommarskåne, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

I resultatrapporten redovisar Skånetrafiken dessutom att ekonomin går i rätt riktning. Det besparingsprogram som initierades under våren börjar ge effekt. De 37 miljoner kronor i beviljat stöd från staten av sökta 42 miljoner kronor för kostnaderna för ID-kontroller bidrar också positivt.

– Det är positivt är att vi har god försäljning av våra periodkort och att vi ser att pendlarna äntligen börjar återvända över bron. Det gör att vi justerar prognosen från 80 miljoner kronor sämre än budget till 30 miljoner kronor sämre än budget. Vi behåller dock en negativ prognos på helåret på grund av att gränskontrollerna finns kvar, de stora behoven av tågunderhåll samt de många ersättningsbussar vi tvingas sätta in vid trafikstörningar på grund av bristande järnvägsunderhåll, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Även resandeutvecklingen går på rätt håll och har ökat med 1,5 procent. Ökningen sker såväl på stadsbuss- och regionbusstrafiken som på tågtrafiken.

– Även om vi inte nådde målet på fyra procent är jag jätteglad för att alltfler skåningar och turister väjer att resa hållbart med Skånetrafiken, säger Linus Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095