23948sdkhjf

Italien i resetoppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det är till Italien och Spanien svenskarna reser i höst enligt siffror från Rolfs Flyg & Buss - Läs mer här!

När det gäller rundresor med upplevelser så är det Italien och Spanien som gäller i höst. September är den stora resemånaden för rundresor med upplevelser som innehåll. Det rapporterar researrangören Rolf Flyg & Buss som arrangerar rundresor för cirka 100 000 resenärer varje år. De mest populära resmålen är Italien och Spanien, dit reser var femte resenär nu i september.

 Rundresor tar snabbt mark mot klassiska sol- och badresorna. Vi upplever att människor vill uppleva mer än bara en strand eller stad. Med en rundresa få man tillfälle att uppleva flera resmål tillsammans med andra och skapa minnen och vänner för livet, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

När novembermörkret närmar sig ökar resandet utanför Europa, med resmål som Kuba och Sydafrika i topp. Men ljusen tänds även runt om i Europa med framförallt julmarknader som populärt resmål. Resenärer som tar sig ned för julshopping i någon av de klassiska storstäderna. 

 De senare månaderna på året ligger Kuba och Sydafrika i topp, men julmarknadsresorna till Europa står fortfarande i centrum även denna vintern, säger Emanuel Karlsson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler Flixbussar till jul

Arkiv

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Andersson in - Castwall ut

Ta chansen att påverka RT-Forum

Hyggligt bra 2018 för bussresearrangörerna

Det har varit ett bra år överlag för grupp- och bussresearrangörerna - det visar Resforums intervjuer med grupp- och bussresearrangörer.

Billigare buss för äldre

Plus

5 snabba frågor…

Plus

Finland är fantastiskt

Finland ligger nära. Ändå är det få gruppresearrangörer som har landet bortom de stora kuststäderna Helsingfors och Åbo på programmet. Det vill Anders Nord ändra på för Finland är helt enkelt fantastiskt.

Fler tar tåget i jul

Julmarknader i Estland

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Sänd till en kollega

0.143