Italien i resetoppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det är till Italien och Spanien svenskarna reser i höst enligt siffror från Rolfs Flyg & Buss - Läs mer här!

När det gäller rundresor med upplevelser så är det Italien och Spanien som gäller i höst. September är den stora resemånaden för rundresor med upplevelser som innehåll. Det rapporterar researrangören Rolf Flyg & Buss som arrangerar rundresor för cirka 100 000 resenärer varje år. De mest populära resmålen är Italien och Spanien, dit reser var femte resenär nu i september.

 Rundresor tar snabbt mark mot klassiska sol- och badresorna. Vi upplever att människor vill uppleva mer än bara en strand eller stad. Med en rundresa få man tillfälle att uppleva flera resmål tillsammans med andra och skapa minnen och vänner för livet, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

När novembermörkret närmar sig ökar resandet utanför Europa, med resmål som Kuba och Sydafrika i topp. Men ljusen tänds även runt om i Europa med framförallt julmarknader som populärt resmål. Resenärer som tar sig ned för julshopping i någon av de klassiska storstäderna. 

 De senare månaderna på året ligger Kuba och Sydafrika i topp, men julmarknadsresorna till Europa står fortfarande i centrum även denna vintern, säger Emanuel Karlsson.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Herhta Hillfons flyttar

Storsatsning ökade Danmarksintresset

Nytt akvarium byggs i Göteborg

Göteborgs fyller 400 år 2021 och då öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen – då ska det helt nya huset med jätteakvariet på plats.

Nordkalotten besökssatsar gemensamt

Skönare till sjöss på Viking Line

Manner till Finnair

Nyhetsbrev

Skidor + kryssning = sant

Arkiv

Kapellskärs hamn angörs av jättekryssare

Antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnar – nu ska Kapellskärs hamn testas för den internationella kryssningstrafiken.

Konkurrensregler drev fram hotellförsäljning

30 augusti avtalade hotellkedjan Scandic om försäljning av Cumulus Kuopio Station i Kuopio till Lapland Hotels - Försäljningen var framtvingad av den finska konkurrensmyndigheten.

Stjärnregn på Viking Line i höst

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

Buss del av hållbar turism i ny nationell strategi

I den nya nationella naturturism strategin som presenterades i Almedalen i somras lyfts bussens klimatfördelar fram – Strategin finns att läsa på Svensk Tursims webbsida.

Swebus färger försvinner - blir FlixBus-gröna före årsskiftet

Ishotellet laddar för vintern

Sensommar och vallfärd till Danmark

Långa resor för Rolfs Flyg & Buss

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

Bra juli för Tallink

Nu gäller nya paketreselagen

Den nya paketreselagen bygger på det starka konsumentskyddet som länge funnits i Sverige och gäller från 1 augusti i hela EU - För svenska researrangörer blir det nästan inga förändringar alls enligt branschens bedömare.

Sänd till en kollega

1.305