Italien i resetoppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det är till Italien och Spanien svenskarna reser i höst enligt siffror från Rolfs Flyg & Buss - Läs mer här!

När det gäller rundresor med upplevelser så är det Italien och Spanien som gäller i höst. September är den stora resemånaden för rundresor med upplevelser som innehåll. Det rapporterar researrangören Rolf Flyg & Buss som arrangerar rundresor för cirka 100 000 resenärer varje år. De mest populära resmålen är Italien och Spanien, dit reser var femte resenär nu i september.

 Rundresor tar snabbt mark mot klassiska sol- och badresorna. Vi upplever att människor vill uppleva mer än bara en strand eller stad. Med en rundresa få man tillfälle att uppleva flera resmål tillsammans med andra och skapa minnen och vänner för livet, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

När novembermörkret närmar sig ökar resandet utanför Europa, med resmål som Kuba och Sydafrika i topp. Men ljusen tänds även runt om i Europa med framförallt julmarknader som populärt resmål. Resenärer som tar sig ned för julshopping i någon av de klassiska storstäderna. 

 De senare månaderna på året ligger Kuba och Sydafrika i topp, men julmarknadsresorna till Europa står fortfarande i centrum även denna vintern, säger Emanuel Karlsson.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Flygresorna oförändrade i juni

Träningsresor - ingen trend

Romfestival i Dominikanska republiken

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Medelhavslyx i Sverige

Nyhetsbrev

Isberg ny chef

Arkiv

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Capçanes grottmålningar

Kulturnatt i Tel Aviv

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Porträtt av Estland i Stockholm

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

Proffsig hemsida för alla

Plus

Nytt på Birka 2018

Plus

5 snabba fågor…

Plus

Fint flyt för Birka

Satu Andersson kom till Birka Cruises sommaren 2013 och i sommar har hon varit vd för rederiet i fem år. Rederiet har profilerat sig på just kryssningar av olika längd och inriktning och kryssningar ligger i tiden.

Plus

Julen - väl värd en marknad

Plus

Julmarknader i grannländerna

RT-Forum har här plockat ihop några i Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

Några julmarknader i Sverige

Nora-pärla öppnar

Stora Trädgårdsfesten i Sofiero

Leap flyger in

Det går bra för BRA

Sänd till en kollega

0.133