23948sdkhjf

Italien i resetoppen

Det är till Italien och Spanien svenskarna reser i höst enligt siffror från Rolfs Flyg & Buss - Läs mer här!

När det gäller rundresor med upplevelser så är det Italien och Spanien som gäller i höst. September är den stora resemånaden för rundresor med upplevelser som innehåll. Det rapporterar researrangören Rolf Flyg & Buss som arrangerar rundresor för cirka 100 000 resenärer varje år. De mest populära resmålen är Italien och Spanien, dit reser var femte resenär nu i september.

 Rundresor tar snabbt mark mot klassiska sol- och badresorna. Vi upplever att människor vill uppleva mer än bara en strand eller stad. Med en rundresa få man tillfälle att uppleva flera resmål tillsammans med andra och skapa minnen och vänner för livet, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

När novembermörkret närmar sig ökar resandet utanför Europa, med resmål som Kuba och Sydafrika i topp. Men ljusen tänds även runt om i Europa med framförallt julmarknader som populärt resmål. Resenärer som tar sig ned för julshopping i någon av de klassiska storstäderna. 

 De senare månaderna på året ligger Kuba och Sydafrika i topp, men julmarknadsresorna till Europa står fortfarande i centrum även denna vintern, säger Emanuel Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079