23948sdkhjf

Scania i norsk storaffär

Scania ska levera 140 hybridbussar till Kristiansand i Norge - Affären är värd nära en halv miljard kronor - läs mer här!

Scania kommer att leverera 140 bussar till kollektivtrafiken i Kristiansand, en av Norges allra sydligaste städer. Parterna uppger inte affärens storlek i pengar, men RT-Forum gissar att det handlar om drygt 400 miljoner svenska kronor.

Leveransen inkluderar även Scania Fleet Care, Scanias tjänst för fullservice av fordonsflottan. Alla bussar kan drivas med biodiesel och 70 av dem har dessutom hybridteknik, vilket gör leveransen till Scanias hittills största enskilda leverans av hybridfordon.

– Den här affären är ett exempel på Scanias breda portfölj av hållbara lösningar för transportindustrin. Vår filosofi är att ha en bred inriktning när det gäller hållbara transportlösningar snarare än att låsa oss för en lösning, något som hjälpt oss att möta konkreta behov från våra kunder, säger Karin Rådström, chef för Buses and Coaches på Scania.

Leveransen omfattar modellerna Scania Citywide LE Suburban Hybrid, Scania Citywide LE Suburban och Scania Higer A30 i en rad olika specifikationer. Samtliga bussar kan köras på biodiesel. Bussarna tas i bruk i juli 2018 och kommer att köras av transportföretaget Boreal Buss på uppdrag av kollektivtrafikoperatören Agder Kollektivtrafikk. Boreal Buss har redan 170 Scania-bussar i drift i Norge.

Affären inkluderar även ett sjuårigt fullserviceavtal för Scanias reparations- och underhållstjänst Fleet Care. Fleet Care höjer utnyttjandegraden av fordonsflottan, ökar kostnadskontrollen och kan också ha en positiv inverkan på kassaflödet. Scanias ingenjörer och servicetekniker gör kontinuerliga diagnoser och planerar förebyggande åtgärder för att minimera störningar i kundens transportflöde.

Leveransen är inte bara Scanias största leverans av hybridbussar till dags dato, den är också Norsk Scanias största bussleverans hittills. Norsk Scania är Scanias dotterbolag i Norge och har serviceverkstäder på 45 platser i landet. Bolaget har omkring 1 000 anställda, de flesta inom serviceverksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109