23948sdkhjf

Australien väljer Edeva

Curtin University i Perth har beställt ett Actibumpsystem till sitt campus för att skapa en säkrare och tryggare trafikmiljö med god framkomlighet. Läs mer här!

Linköpingsbolaget Edeva, mest kända för sitt dynamiska farthinder Actibump som finns installerat i bland annat Västerås, Uppsala och Malmö. Hindret fungerar på så sätt att en radar känner av om ett fordon närmar sig med för hög hastighet. Då fälls en lucka ner och det blir en skakig färd över hindret. Den laglydige upplever i stället ingenting alls eftersom luckan då inte fälls ner.

– Det känns otroligt kul med en första exportorder. Vårt system har fått uppmärksamhet världen över under det senaste året och det har genererat en hel del förfrågningar från nästan alla världsdelar. Vi för diskussioner med företag, kommuner och regioner världen över, säger David Eskilsson, vd för Edeva i Linköping.

– Eftersom systemen är uppkopplade och övervakningen är automatiserad kan vi leverera var som helst i världen. Det krävs inte så stor insats på plats så vi kan utbilda de som ska hantera systemen när de är installerade, säger Christian Ottosson, ansvarar för installation och drift på Edeva.

Det finns i dagsläget 30 Actibump-enheter installerade i Sverige, i Malmö, Linköping, Västerås, Helsingborg, Uppsala och i betalstationen på Öresundsbron.

– De 30 enheter vi har installerade i Sverige visar att Actibump är ett robust system som skapar säkra trafikflöden. Det ska bli spännande att se var i världen nästa affär blir, säger David Eskilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095