23948sdkhjf

Först med Swish på bussen - Klicka här!

Tåget var först, men nu kan Swebus resenärer betala sina webb-biljetter med banköverföringsappen Swish, istället för att krångla med betalkort vid köpet.

Företaget är först ut på expressbussmarknaden med den populära betalningsmetoden.
Swebus webbhandel via mobilen har ökat kraftigt på senare tid. En övervägande majoritet av kunderna använder sig av deras mobila tjänster. Många har även efterfrågat möjligheten att betala med Swish när de köper biljetter via företagets webbshop, swebus.se.

– För många är Swish en självklar del av vardagen, men betalningslösningen erbjuds endast av några få aktörer inom den svenska resebranschen i dag, säger Fadi Chebaro, e-handelschef på Swebus.

Swish har i dagsläget över 5,7 miljoner användare och är den näst mest använda betalningsmetoden efter kortbetalning. Swebus vill att det ska gå snabbare och smidigare att köpa biljetter för resenärerna och ser Swish som ett bra komplement till existerande betalsätt.

– Vi strävar efter att reseupplevelsen ska vara så smidig som möjligt och som vi ser det börjar resan redan vid biljettköpet. Swish är en enkel men även säker betalningsmetod, säger Fadi Chebaro.

Betalsättet har testats under en pilotperiod med ett positivt gensvar. Swebus ser även över möjligheten att betala med Swish ombord på sina bussar och i fysiska butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078