23948sdkhjf

Skåningar reser hållbart

Skånetrafiken månadsrapport för augusti månad visar att fler skåningar väljer att resa kollektivt och hållbart.

Resandet har för augusti ökat 4,5 procent jämfört med augusti föregående år. Rapporten redovisar även en ökning av antalet resor i tågtrafiken. Framförallt är det kollektivtrafiken i Lund som har ökat ackumulerat med fyra procent. Även Ystad och Trelleborg har god resandeutveckling. Resultatet är direkt kopplat till de trafiksatsningar som har gjorts sedan 2013. Tack vare en god trafikplanering har effekterna av de omfattande grävarbetena i Lund minimerats.

– Det är riktigt roligt att allt fler Lundabor väljer att resa hållbart med Skånetrafiken. Det är också glädjande att Ystads- och Trelleborgsborna uppskattar de trafiksatsningar som gjorts med införandet av Pågatåg och omläggningarna av stadstrafiken och regionbusstrafiken, Jan-Åke Bergmark, affärsområdeschef buss södra.

Även resandet i tågtrafiken är positivt i augusti och ackumulerat ökar resandet med över en miljon resor i år eller 1,8 procent. En ökning som sker trots fortsatta brister i infrastrukturen. I augusti var det framförallt fem enskilda dagar med infrastrukturfel som påverkade punktligheten och inställda turer

– De inställda turerna under augusti berodde främst på signalfelen i Lund och Arlöv. Sammantaget är detta mycket negativt för våra resenärer och vi vill se ett ökat fokus på åtgärder som ger en robustare infrastruktur och mer kapacitet. Skånetrafiken ser en ökning i antalet tågresor för både Pågatåg och Öresundståg, säger Mark Fenzel, affärsområdeschef tåg. Han fortsätter:

– En bidragande faktor är att ID kontrollerna togs bort innan sommaren och resenärer över sundet börja åka tåg igen, säger Mark Fenzel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109