23948sdkhjf

Ökat bussresande i Trollhättan

Resandet på linje 65 i Trollhättan och Vänersborg fortsätter att öka, i somras var det fem procent fler som reste på linjen, jämfört med samma period förra året.

busslinje 65 i somras. Nu står det klart att resandet ökade med fem procent, motsvarande cirka 10,000 personer, på linjen under sommarmånaderna juni, juli och augusti, jämfört med samma period 2016.

– Den goda resandeutvecklingen håller i sig och det visar att vi har gjort rätt prioriteringar. Sommarens utökning på linje 65 bygger på önskemål från våra kunder, säger Jörgen Bergström, trafikchef för Nobina som kör all stadstrafik i Trollhättan och Vänersborg.

Även kundnöjdheten utvecklas positivt. Västtrafiks senaste kundundersökning visade att 95 procent av de tillfrågade kunderna i Trollhättan och Vänersborg nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa.

– Det är glädjande att konstatera att vi tar ytterligare kliv mot att uppfylla kollektivtrafikens gemensamma mål om att fördubbla resandet till 2025, säger Tomas Östebo, biträdande affärschef på Västtrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047