23948sdkhjf

Nya busskurer i Halland

Under hösten kommer 23 busskurer att bytas ut i centrala Varberg och Falkenberg - Det ska bli lättare att kura i höstrusket, enligt Hallandtrafiken.

Utbytet startar redan i slutet av september och kommer pågå under tre till fyra veckor och beräknas vara klart i mitten av oktober. I Falkenberg byts alla busskurer som har reklam på sidan ut mot nya, detta gäller sammanlagt 12 kurer. I Varberg byts 11 kurer med reklam ut mot nya.

Utbytet av busskurerna är ett led i Hallandstrafikens satsning på upprustning av hållplatser i länet. Att hållplatserna håller en bra standard och är väl utrustade med fräscha väderskydd är viktigt för att resenärerna ska ha god komfort under hela resan, även när man väntar på att bussen ska komma.

Väntetiden på hållplatsen är en del av resan och det är viktigt att hållplatserna är väl utrustade med väderskydd och information, säger Catarina Nyberg infrastrukturchef på Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken kommer, tillsammans med kommunerna i Halland och Trafikverket, fortsätta byta ut busskurer och upprusta hållplatser under hösten och kommande år. Det är ett långsiktigt arbete som kommer pågå kontinuerligt framöver.

Behovet av upprustning och ny utrustning på hållplatser är stort. Vi arbetar systematiskt tillsammans med kommunerna och Trafikverket där de hållplatser som har flest påstigande åtgärdas först, säger  säger Catarina Nyberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187