23948sdkhjf

Bättre utrop i Göteborg

Västtrafik har förbättrat de yttre utropen på spårvagnarna och bussarna i Göteborg - Läs om hur det ska genomföras här!

Tiderna för utropen inom Göteborgs spårvägs- och busstrafik är förlängda och Västtrafik har säkerställt att de hörs bra. Västtrafik arbetar löpande med att förbättra tillgängligheten. För att underlätta för äldre och personer med funktionsnedsättning att åka kollektivt har Västtrafik förlängt tiderna för utropen på bussar och spårvagnarna och säkerställt att de hörs bra.

Utropen sker när fordonet kommer till hållplatsen och berättar linjenummer och destination. Utrop utanför fordonen är särskilt viktiga för att personer med synnedsättning ska kunna resa på samma villkor som alla andra.

– Vår målsättning är att det ska vara enkelt och tryggt för alla att använda kollektivtrafiken. Därför känns det bra att vi nu förlänger tiderna för utropen och ser till att de är tydliga och hörs bra, säger Christer Olsson, ansvarig för Västtrafiks spårvagnstrafik.

I samband med översynen har tiderna för utropen utökats och genomförs nu dagligen mellan 06:00 och 22:00. Tidigare gjordes de mellan 07:00 och 20:00. Dock kommer volymen att vara något lägre tidigt på morgonen och sent på kvällen.

– Detta besked gläder oss som grupp, då tillgängligheten ökar och banar väg för resande dygnet runt. Det gör att vi på sikt kan resa på samma villkor som alla andra, säger Alireza G Alipour, ordförande Synskadades Riksförbund Göteborg.

Riktlinjerna för utropen är en kompromiss mellan Västtrafik och Göteborgs Stads miljöförvaltning, där hänsyn tagits både till tillgänglighet för synnedsatta och upplevda bullerproblem för boende i närheten av hållplatser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079