23948sdkhjf

Sommarkortet poppis i Halland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flera trafikområden erbjuder speciella sommarkort till sina resenärer - I Halland kan kortet fira ännu ett framgångsår.

Antalet hallänningar som passar på att resa kollektivt med Sommarkortet ökar för varje år, och 2017 är inget undantag. Försäljningen har även i år slagit alla tidigare rekord med nästan 14 000 sålda Sommarkort. Det är en ökning på cirka 15 procent jämfört med 2016, då det såldes nära 12 000 Sommarkort. Med tanke på att försäljningen då ökade med nästan 30 procent jämfört med året innan tolkar Hallandstrafiken detta som en klar framgång.

Hallandstrafiken hoppas nu att de som har rest med Sommarkortet upptäckt hur enkelt det är att resa med tåg och buss i Halland och fortsätter att resa med kollektivt även efter sommaren. 

För att uppmuntra Sommarkortsresenärer att fortsätta att resa med oss efter sommaren har Hallandstrafiken för andra året i rad erbjudit en rabatt på 100 kroror vid köp av något av de vanliga periodkort inför hösten. Erbjudandet gällde under en begränsad period i augusti. Responsen blev god, cirka 3 300 Sommarkortsresenärer tog möjligheten att använda sig av erbjudandet. Det motsvarar 25 procent av alla som köpt Sommarkortet.

Hallandstrafiken har erbjudit Sommarkortet varje sommar sedan 2011 och försäljningsutvecklingen har varit positiv varje år. Varje år tillkommer nya resenärer som vill prova att resa kollektivt och detta har även resulterat i en ökning i resandet.

Med Sommarkortet reser man hur mycket man vill i Halland under perioden 15 juni till 15 augusti, på alla Hallandstrafikens bussar och tåg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124