Sommarkortet poppis i Halland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flera trafikområden erbjuder speciella sommarkort till sina resenärer - I Halland kan kortet fira ännu ett framgångsår.

Antalet hallänningar som passar på att resa kollektivt med Sommarkortet ökar för varje år, och 2017 är inget undantag. Försäljningen har även i år slagit alla tidigare rekord med nästan 14 000 sålda Sommarkort. Det är en ökning på cirka 15 procent jämfört med 2016, då det såldes nära 12 000 Sommarkort. Med tanke på att försäljningen då ökade med nästan 30 procent jämfört med året innan tolkar Hallandstrafiken detta som en klar framgång.

Hallandstrafiken hoppas nu att de som har rest med Sommarkortet upptäckt hur enkelt det är att resa med tåg och buss i Halland och fortsätter att resa med kollektivt även efter sommaren. 

För att uppmuntra Sommarkortsresenärer att fortsätta att resa med oss efter sommaren har Hallandstrafiken för andra året i rad erbjudit en rabatt på 100 kroror vid köp av något av de vanliga periodkort inför hösten. Erbjudandet gällde under en begränsad period i augusti. Responsen blev god, cirka 3 300 Sommarkortsresenärer tog möjligheten att använda sig av erbjudandet. Det motsvarar 25 procent av alla som köpt Sommarkortet.

Hallandstrafiken har erbjudit Sommarkortet varje sommar sedan 2011 och försäljningsutvecklingen har varit positiv varje år. Varje år tillkommer nya resenärer som vill prova att resa kollektivt och detta har även resulterat i en ökning i resandet.

Med Sommarkortet reser man hur mycket man vill i Halland under perioden 15 juni till 15 augusti, på alla Hallandstrafikens bussar och tåg.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Nyhetsbrev

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

Arkiv

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Tjejer jagas i Jönköping

Bussjätten Keolis arrangerar en rekryteringsdag för tjejer i Jönköping – Syftet är att få fler kvinnor att välja bussföraryrket. läs om hur det ska gå till!

Ny seger för Samres

Plus

Grönt för turistbuss i bussfilen

Bussar i beställningstrafik släpps in i vissa busskörfält på försök i Stockholm – Men inte över allt, läs mer om det här!

Ingen överklagan i Helsingborg

Trafikskola fyller ett år

Bättre säkerhet i bussarna

Regeringen vill öka säkerheten i bussarna och träffade därför branschen 4 april - Men redan nu har Transportstyrelsen fått i uppdrag att utreda vad som kan göras för att höja säkerheten i bussen, läs mer här!

Bybergs toppar Bussförar-SM

Bussförar-SM 2018 börjar få in sina första anmälningar, 41 förare har genomfört uttagningen 4 april – Läs här om vilka bolag som fått flest anmälda hittills!

Skåne-appen gränsöverskridande

Biogas och etanol ger störst klimatvinst per krona

En ny studie jämför kostnaden för att minska klimatutsläpp med olika biodrivmedel.

Ny färdskrivare förenklar administrationen

Brauer till UITP

Plus

Toppstrid i Tunga Bussligan

Scania leder Tunga Bussligan 2018 efter första kvartalet - Men ledningen är knappast möjliga, det tycks bli en tuff toppstrid, det framgår av Bil Swedens senaste statistik, läs om det här!

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Barfota? Nej tack!

Sjölin till Go-Ahead

Sänd till en kollega

0.161