23948sdkhjf

Sommarkortet poppis i Halland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flera trafikområden erbjuder speciella sommarkort till sina resenärer - I Halland kan kortet fira ännu ett framgångsår.

Antalet hallänningar som passar på att resa kollektivt med Sommarkortet ökar för varje år, och 2017 är inget undantag. Försäljningen har även i år slagit alla tidigare rekord med nästan 14 000 sålda Sommarkort. Det är en ökning på cirka 15 procent jämfört med 2016, då det såldes nära 12 000 Sommarkort. Med tanke på att försäljningen då ökade med nästan 30 procent jämfört med året innan tolkar Hallandstrafiken detta som en klar framgång.

Hallandstrafiken hoppas nu att de som har rest med Sommarkortet upptäckt hur enkelt det är att resa med tåg och buss i Halland och fortsätter att resa med kollektivt även efter sommaren. 

För att uppmuntra Sommarkortsresenärer att fortsätta att resa med oss efter sommaren har Hallandstrafiken för andra året i rad erbjudit en rabatt på 100 kroror vid köp av något av de vanliga periodkort inför hösten. Erbjudandet gällde under en begränsad period i augusti. Responsen blev god, cirka 3 300 Sommarkortsresenärer tog möjligheten att använda sig av erbjudandet. Det motsvarar 25 procent av alla som köpt Sommarkortet.

Hallandstrafiken har erbjudit Sommarkortet varje sommar sedan 2011 och försäljningsutvecklingen har varit positiv varje år. Varje år tillkommer nya resenärer som vill prova att resa kollektivt och detta har även resulterat i en ökning i resandet.

Med Sommarkortet reser man hur mycket man vill i Halland under perioden 15 juni till 15 augusti, på alla Hallandstrafikens bussar och tåg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Ahlgren kör Flixbus så in i Norden

Från pokerspel till bussbolag – så går det litet förenklat att beskriva Peter Ahlgrens karriär. Sedan två år är han vd för Flixbus Norden.

Nobina får höjt kreditbetyg

Larsen vann Bemötandepriset

Plus

Fossilfritt år i Värnamo

Sedan ett år är all stadsbusstrafik i Värnamo fossilfri genom att fyra elhybridbussar av fabrikatet Volvo 7900 Electric Hybrid går i trafik.

Plus

Äntligen Snabbuss i Karlstad

Idén om Karlstadsstråket föddes redan 2009, då gjordes en ansökan till Vinnova om att få pengar för att utreda BRT i Karlstad. Ansökan beviljades, och det blev omsider fler utredningar om hur kollektivtrafiken i Karlstad ska kunna utvecklas.

Plus

Nya Snabbussen i Karlstad

9 december var det trafikstart för Snabbusen i Karlstad. Fyra bussar kommer att trafikera den första etappen om fem kilometer det stråk som länge varit planerat i regionens huvudstad.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

Arkiv

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

1

”Höghastighetståg nu!”

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Plus

5 snabba frågor...

Arriva kör Pågatågen

Självkörande bussar - i Borås!

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Sänd till en kollega

0.104