23948sdkhjf

SJ lanserar stadsguide

SJ har tagit fram stadsguider till 24 städer i Sverige - Fler ska upptäcka pärlorna runt om i Sverige som nås med statliga tågoperatören SJ:s tåg.

Med hjälp av de nya digitala stadsguiderna ska det gå att hitta inspiration till spännande resmål, men bara destinationer som nås med SJ:s tåg finns med. Om bussbranschen kunde svara på satsningen fanns möjlighet att plocka in hundratals fler destinationer bara i Sverige. Men här är det alltså tåg som gäller.

Häng på Kirunas trendiga baristacafé efter ett besök i underjorden, avnjut spännande korvsmaker på hyllad Eskilstunakrog eller vandra längs vackra Stångån i Linköping, lockar SJ och uppger att dessa restips och många fler som väcker reslust finns samlade bland de splitternya stadsguider till 24 svenska tågstäder.

– Med tåget kommer man rakt in i stadskärnorna. Det är enkelt, bekvämt och dessutom det överlägset mest hållbara resealternativet. Vi tror att stadsguiderna inspirerar att upptäcka våra svenska städer med hjälp av tåget, säger Niclas Härenstam, presschef på SJ.

Stadsguiderna tipsar om sevärdheter, matställen, nöjesaktiviteter och utflyktsmål. Under sommaren 2017 reste ett team på uppdrag av SJ land och rike runt för att samla intryck från följande 24 städer:

Enköping, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Katrineholm, Kiruna, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Skövde, Stockholm, Strängnäs, Sundsvall, Södertälje, Trosa, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Östersund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063