23948sdkhjf

Ny knutpunkt i Trollhättan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Invånarna i Trollhättan önskar ett bussfritt torg, därför pågår just nu en ombyggnation av Drottningtorget och all busstrafik flyttar till Drottninggatan - Läs mer här!

För att skapa ett helt fordonsfritt Drottningtorg i Trollhättan flyttar alla busshållplatser ut från själva torget till Drottninggatan. Flytten till nya hållplatslägen sker i två etapper, den första är sedan avklarad, 3 oktober flyttades fyra hållplatslägen. 10 december flyttas resterande hållplatslägen.

Arbetet med att förbereda för nya Drottningtorget är nu i full gång – ett helt nytt torg där trollhätteborna själva fått bestämma hur man vill ha det. Ett led i den omfattande uppfräschningen är ett bussfritt torg, och arbetet med att nå dit startar idag tisdag 3 oktober. Busslinjernas flytt från torget kommer att ske i två etapper. Både Trollhättans Stad, Västtrafik och Nobina vill att kunderna påverkas så lite som möjligt och när det sker förändringar för kunderna ska vi vara på plats och guida rätt.

 Runt 80 000 personer kliver på bussen en vintermånad här och det är den största hållplatsen för bussar i Tvåstads kollektvitrafiknät.

– För att förenkla för alla resenärer under dessa dagar så har vi många kundvärdar på plats som kan hjälpa resenärerna till rätt hållplats och rätt buss, säger Kajsa Oscarsson, affärsutvecklare på Nobina som kör all stadstrafik åt Västtrafik i Trollhättan och Vänersborg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116