Ny knutpunkt i Trollhättan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Invånarna i Trollhättan önskar ett bussfritt torg, därför pågår just nu en ombyggnation av Drottningtorget och all busstrafik flyttar till Drottninggatan - Läs mer här!

För att skapa ett helt fordonsfritt Drottningtorg i Trollhättan flyttar alla busshållplatser ut från själva torget till Drottninggatan. Flytten till nya hållplatslägen sker i två etapper, den första är sedan avklarad, 3 oktober flyttades fyra hållplatslägen. 10 december flyttas resterande hållplatslägen.

Arbetet med att förbereda för nya Drottningtorget är nu i full gång – ett helt nytt torg där trollhätteborna själva fått bestämma hur man vill ha det. Ett led i den omfattande uppfräschningen är ett bussfritt torg, och arbetet med att nå dit startar idag tisdag 3 oktober. Busslinjernas flytt från torget kommer att ske i två etapper. Både Trollhättans Stad, Västtrafik och Nobina vill att kunderna påverkas så lite som möjligt och när det sker förändringar för kunderna ska vi vara på plats och guida rätt.

 Runt 80 000 personer kliver på bussen en vintermånad här och det är den största hållplatsen för bussar i Tvåstads kollektvitrafiknät.

– För att förenkla för alla resenärer under dessa dagar så har vi många kundvärdar på plats som kan hjälpa resenärerna till rätt hållplats och rätt buss, säger Kajsa Oscarsson, affärsutvecklare på Nobina som kör all stadstrafik åt Västtrafik i Trollhättan och Vänersborg.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nobina leder Bussförar-SM

Vid den senaste mätningen hade 93 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Just nu leder Nobina, men fler är på gång, läs här!

Ny tjänst ska bota bilbehovet

Ny mobilitetstjänst i Göteborg

Solaris laddar upp

Koncessioner på Kollektivtrafikdagen

Vilken roll kan koncessioner i kollektivtrafiken spela? Den frågan får sitt svar på Kollektivtrafikdagen 14 maj, läs mer här!

Aleborna gillar bussen

Nyhetsbrev

Lättare kombinera kollektivresan

Med den nya funktionen Anslutningsguiden blir det ännu enklare att välja och köpa anslutande lokaltrafik under tågresan – Tjänsten är igång sedan ett par dagar, läs om hur det funkar här!

Arkiv

Byte i MTR-toppen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Tjejer jagas i Jönköping

Bussjätten Keolis arrangerar en rekryteringsdag för tjejer i Jönköping – Syftet är att få fler kvinnor att välja bussföraryrket. läs om hur det ska gå till!

Ny seger för Samres

Plus

Grönt för turistbuss i bussfilen

Bussar i beställningstrafik släpps in i vissa busskörfält på försök i Stockholm – Men inte över allt, läs mer om det här!

Ingen överklagan i Helsingborg

Trafikskola fyller ett år

Brauer till UITP

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Sänd till en kollega

0.157