23948sdkhjf

Ny knutpunkt i Trollhättan

Invånarna i Trollhättan önskar ett bussfritt torg, därför pågår just nu en ombyggnation av Drottningtorget och all busstrafik flyttar till Drottninggatan - Läs mer här!

För att skapa ett helt fordonsfritt Drottningtorg i Trollhättan flyttar alla busshållplatser ut från själva torget till Drottninggatan. Flytten till nya hållplatslägen sker i två etapper, den första är sedan avklarad, 3 oktober flyttades fyra hållplatslägen. 10 december flyttas resterande hållplatslägen.

Arbetet med att förbereda för nya Drottningtorget är nu i full gång – ett helt nytt torg där trollhätteborna själva fått bestämma hur man vill ha det. Ett led i den omfattande uppfräschningen är ett bussfritt torg, och arbetet med att nå dit startar idag tisdag 3 oktober. Busslinjernas flytt från torget kommer att ske i två etapper. Både Trollhättans Stad, Västtrafik och Nobina vill att kunderna påverkas så lite som möjligt och när det sker förändringar för kunderna ska vi vara på plats och guida rätt.

 Runt 80 000 personer kliver på bussen en vintermånad här och det är den största hållplatsen för bussar i Tvåstads kollektvitrafiknät.

– För att förenkla för alla resenärer under dessa dagar så har vi många kundvärdar på plats som kan hjälpa resenärerna till rätt hållplats och rätt buss, säger Kajsa Oscarsson, affärsutvecklare på Nobina som kör all stadstrafik åt Västtrafik i Trollhättan och Vänersborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078