23948sdkhjf

Viktig mässa för britter

Flera brittiska företag fanns på plats under Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road i Jönköping - varför de var där läser du här!

– Ett ypperligt tillfälle att se, lära och dela med sig av egna erfarenheter, säger Alan Goodliffe på Department for International Trade och Brittiska ambassaden i Stockholm.

Den brittiska ambassaden fanns på plats på mässan redan för två år sedan och insåg då vilka bra möjligheter den ger för såväl brittiska företag som för andra företag i olika länder. Här finns möjligheten att besöka företag med liknande och/eller samma arbetssätt och därmed kunna utbyta idéer och dela med sig av sätt att arbeta. Detta enligt den brittiska ambassandes uppfattning.

Mycket händer inom transportbranschen i de nordiska länderna och mässan på Elmia är den enda stora där alla samlas samtidigt. Det ger en möjlighet för brittiska företag, och företag i de andra länderna, att dela med sig av erfarenheter från såväl framgångsrika som sämre projekt, säger Alan Goodliffe.

I ambassadens monter finns även möjlighet för utställande företag att kunna presentera sina arbetssätt och sina erfarenheter på kortare live-presentationer. Varje dag kommer flera företag för att både presentera för och lyssna på kollegor från olika länder.

Detta koncept är nytt för oss i år, men det fungerar väldigt bra. Här ges möjligheten att dela med sig av erfarenheter till andra. Företag i Storbritannien kan ha kommit längre inom ett arbetsområde, medan ett nordiskt företag kan komma med tankar och idéer om något annat, säger Alan Goodliffe.

Tio brittiska företag finns på de tre mässorna på egen hand, även om de arbetar i nära samförstånd med ambassaden.

Det här är nyttigt för alla parter. Man kan se på hur andra arbetar, lära av andras misstag eller presentera nytänkande. Eftersom det handlar om nischade lösningar finns det mycket att ta del av, både erfarenhetsmässigt och innovativt, säger Alan Goodliffe.

Department for International Trade är ett relativt nybildat brittiskt departement som såg dagens ljus efter att britterna röstade ja till Brexit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.269