23948sdkhjf

Framtiden i fokus på Elmia

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Elmias trippelmässa Nordic Rail, Nordic Road och Future Transport samlade 3393 unika besökare under de tre mässdagarna 10-12 oktober – Det var mycket fokus på framtidens infrastruktur, läs mer här!

Hållbara transporter, teknikutveckling och säkerhetsfrågor var huvudämnen på Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road. Med ett hundratal internationella utställare befäste de tre mässorna sin position som Nordens största och ledande mötesplats för transport- och infrastruktur.

Höghastighetsjärnvägen, Nollvisionen och digitaliseringens intåg i infrastrukturbranschen var några av alla de ämnen som diskuterades under det tre dagar långa konferensprogrammet. De över 70 seminarierna handlade om allt från stora infrastrukturinvesteringar på lång sikt till teknikutveckling och framtidsvisioner hos enskilda företag.

Världens största tågtillverkare Bombardier Transportation deltog både i konferensprogrammet och som utställare på Elmia Nordic Rail – Nordens ledande järnvägsmässa. Bland nyheterna i montern fanns bland annat nya Movia C30 Metro, som inom kort rullar i Stockholms tunnelbanesystem.

– Både i vår monter och i seminarier har vi haft en livlig dialog med såväl kunder som leverantörer. Med Bombardiers helhetsåtagande och fokus på tillgänglighet, nyttjande och säkerhet ser vi Elmia Nordic Rail som en naturlig arena för den nordiska järnvägsbranschen, säger Fredrik Nordström, vice vd och försäljningschef i Norden för Bombardier Transportation.

Dagliga krocktester

Elmia Nordic Road, mässan med fokus på vägar, följde upp sin lyckade premiär 2015 och gjorde årets stora succé med de dagliga krocktesterna, som arrangerades av Nordic Road Safety på en specialuppbyggd asfalterad bana utanför mässhallarna. 

– Det har varit en väldig hype kring testerna med allt från inlägg på Facebook till besök från tv och radio. Vi är supernöjda med utfallet och det blev precis vad vi hade hoppats på. Alla vet att hur farligt det är med felmonterade vägräcken, men knappt någon har sett hur en krock ser ut i verkligheten. Med de här testerna har vi visat hur allvarliga konsekvenserna kan bli när hastigheten bara är 70 km/h, säger Anders Hamrin, försäljningschef på Nordic Road Safety.

Stort internationellt intresse

Av de runt 100 utländska utställarna kom tio från Storbritannien, och även den brittiska ambassaden var på plats. 

– Mycket händer inom transportbranschen i de nordiska länderna och mässan på Elmia är den enda stora där alla samlas samtidigt. Det ger en möjlighet för brittiska företag, och företag i de andra länderna, att dela med sig av erfarenheter från såväl framgångsrika som sämre projekt, säger Alan Goodliffe på Department for International Trade och Brittiska ambassaden i Stockholm.

Mässledningen upplevde också positiva tongångar både från utställarna och i konferenslokalerna.

– Det är fantastiskt att få arrangera Nordens viktigaste mässa om transport och infrastruktur. Vi har genomfört konferenser om allt från miljardinvesteringar till passagerarkomfort. Vi har delat ut Future Transport Award och vi har genomfört matchmaking-möten där svenska projekt fått träffa utvalda leverantörer. Tre fantastiska dagar med Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road, säger projektledare Magnus Ringqvist.

 

FAKTA/Elmia Nordic Rail, Nordic Road och Future Transport 2017

Antal unika besökare blev 3393, totalt antal dagsbesök 4171. Detta är något färre än vad mässorna samlade förra gången, 2015, då 4124 unika besökare kom och totalt 6157 dagsbesök. Redan nu pågår förberedelserna för trippelmässan som genomförs på Elmia 8-10 oktober 2019.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Öppning för biodrivmedel i EU

Nu ljusnar det litet när det gäller biodrivmedel – det tycks som om EU lyssnat på kritiken mot att sätta stopp för biodrivmedel som många i branschen kör på i dag.

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

Ny Flixbus-linje till Landvetter

Satsning på bussförarutbildning

Plus

Första bränslecellståget i trafik

Världens första vätgasdrivna tåg går sedan en månad i trafik mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Boxtehude i delstaterna Niedersachsen och Bremen, norra Tyskland.

Plus

”Fusionen med Siemens enda alternativet”

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt. Enligt honom finns helt enkelt inget annat alternativ.

Nyhetsbrev

Plus

Bättre trygghet i kollektivtrafiken

Arkiv

Ny molnprodukt för kollektivtrafiken

Nu lanserar Hogia en ny molnprodukt som ska ge trafikföretagen en mer proaktiv störningshantering.

Rusning efter Interrail-kort

Effektivare halkbekämpning i sikte

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

21 dog på septembervägarna

Skåne: 501 bussförare fattas

Norrbotten: 154 bussförare fattas

Gotland: 25 bussförare fattas

Volvo vann affär i Mexiko

Städbolag överger tunnelbanan

Biljettrekord i Skåne

Skånetrafiken sålde rekordmånga biljetter.

Pendelkoll med Pendelkoll.se

Transdev blir deltyskt

Renare katalysatorer i sikte

Optidev för Västtrafik

Kronoberg: 23 bussförare fattas

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

De ska testa ERTMS

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Sänd till en kollega

0.182