Framtiden i fokus på Elmia

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Elmias trippelmässa Nordic Rail, Nordic Road och Future Transport samlade 3393 unika besökare under de tre mässdagarna 10-12 oktober – Det var mycket fokus på framtidens infrastruktur, läs mer här!

Hållbara transporter, teknikutveckling och säkerhetsfrågor var huvudämnen på Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road. Med ett hundratal internationella utställare befäste de tre mässorna sin position som Nordens största och ledande mötesplats för transport- och infrastruktur.

Höghastighetsjärnvägen, Nollvisionen och digitaliseringens intåg i infrastrukturbranschen var några av alla de ämnen som diskuterades under det tre dagar långa konferensprogrammet. De över 70 seminarierna handlade om allt från stora infrastrukturinvesteringar på lång sikt till teknikutveckling och framtidsvisioner hos enskilda företag.

Världens största tågtillverkare Bombardier Transportation deltog både i konferensprogrammet och som utställare på Elmia Nordic Rail – Nordens ledande järnvägsmässa. Bland nyheterna i montern fanns bland annat nya Movia C30 Metro, som inom kort rullar i Stockholms tunnelbanesystem.

– Både i vår monter och i seminarier har vi haft en livlig dialog med såväl kunder som leverantörer. Med Bombardiers helhetsåtagande och fokus på tillgänglighet, nyttjande och säkerhet ser vi Elmia Nordic Rail som en naturlig arena för den nordiska järnvägsbranschen, säger Fredrik Nordström, vice vd och försäljningschef i Norden för Bombardier Transportation.

Dagliga krocktester

Elmia Nordic Road, mässan med fokus på vägar, följde upp sin lyckade premiär 2015 och gjorde årets stora succé med de dagliga krocktesterna, som arrangerades av Nordic Road Safety på en specialuppbyggd asfalterad bana utanför mässhallarna. 

– Det har varit en väldig hype kring testerna med allt från inlägg på Facebook till besök från tv och radio. Vi är supernöjda med utfallet och det blev precis vad vi hade hoppats på. Alla vet att hur farligt det är med felmonterade vägräcken, men knappt någon har sett hur en krock ser ut i verkligheten. Med de här testerna har vi visat hur allvarliga konsekvenserna kan bli när hastigheten bara är 70 km/h, säger Anders Hamrin, försäljningschef på Nordic Road Safety.

Stort internationellt intresse

Av de runt 100 utländska utställarna kom tio från Storbritannien, och även den brittiska ambassaden var på plats. 

– Mycket händer inom transportbranschen i de nordiska länderna och mässan på Elmia är den enda stora där alla samlas samtidigt. Det ger en möjlighet för brittiska företag, och företag i de andra länderna, att dela med sig av erfarenheter från såväl framgångsrika som sämre projekt, säger Alan Goodliffe på Department for International Trade och Brittiska ambassaden i Stockholm.

Mässledningen upplevde också positiva tongångar både från utställarna och i konferenslokalerna.

– Det är fantastiskt att få arrangera Nordens viktigaste mässa om transport och infrastruktur. Vi har genomfört konferenser om allt från miljardinvesteringar till passagerarkomfort. Vi har delat ut Future Transport Award och vi har genomfört matchmaking-möten där svenska projekt fått träffa utvalda leverantörer. Tre fantastiska dagar med Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road, säger projektledare Magnus Ringqvist.

 

FAKTA/Elmia Nordic Rail, Nordic Road och Future Transport 2017

Antal unika besökare blev 3393, totalt antal dagsbesök 4171. Detta är något färre än vad mässorna samlade förra gången, 2015, då 4124 unika besökare kom och totalt 6157 dagsbesök. Redan nu pågår förberedelserna för trippelmässan som genomförs på Elmia 8-10 oktober 2019.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Nyhetsbrev

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

Arkiv

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Tjejer jagas i Jönköping

Bussjätten Keolis arrangerar en rekryteringsdag för tjejer i Jönköping – Syftet är att få fler kvinnor att välja bussföraryrket. läs om hur det ska gå till!

Ny seger för Samres

Plus

Grönt för turistbuss i bussfilen

Bussar i beställningstrafik släpps in i vissa busskörfält på försök i Stockholm – Men inte över allt, läs mer om det här!

Ingen överklagan i Helsingborg

Trafikskola fyller ett år

Bättre säkerhet i bussarna

Regeringen vill öka säkerheten i bussarna och träffade därför branschen 4 april - Men redan nu har Transportstyrelsen fått i uppdrag att utreda vad som kan göras för att höja säkerheten i bussen, läs mer här!

Bybergs toppar Bussförar-SM

Bussförar-SM 2018 börjar få in sina första anmälningar, 41 förare har genomfört uttagningen 4 april – Läs här om vilka bolag som fått flest anmälda hittills!

Skåne-appen gränsöverskridande

Biogas och etanol ger störst klimatvinst per krona

En ny studie jämför kostnaden för att minska klimatutsläpp med olika biodrivmedel.

Ny färdskrivare förenklar administrationen

Brauer till UITP

Plus

Toppstrid i Tunga Bussligan

Scania leder Tunga Bussligan 2018 efter första kvartalet - Men ledningen är knappast möjliga, det tycks bli en tuff toppstrid, det framgår av Bil Swedens senaste statistik, läs om det här!

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Barfota? Nej tack!

Sjölin till Go-Ahead

Sänd till en kollega

0.124