Upprop för öppet Europa

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ett gemensamt upprop för ett för bussresenärer på riktigt öppet Europa publicerades 19 oktober – Bakom uppropet finns bland andra IRU och ACEA.

Det är riktigt tunga organisationer som står bakom uppropet för ett riktigt öppet Europa. Där finns organisationer som den internationella vägtransportorganisationen IRU, fordonsindustrins internationella organisation ACEA, det tyska bussbranschförbundet BDO och svenska Sveriges Bussföretag.

I uppropet riktar man gemensamt kritik mot flera nya nationella och lokala initiativ bland EU:s medlemsstater, till exempel om regler för momsöverensstämmelse och mot begränsningar för busstrafik i städer. Framförallt, skriver man, har detta skapat en miljö som kraftigt avskräcker europeiska turistbussföretag från att erbjuda internationella transporttjänster. Detta begränsar den fria rörligheten för människor inom EU och i slutändan innebär det svårigheter för turistbussföretagen att bedriva sin verksamhet och bidra till att ge människor möjlighet att resa och uppleva hela Europa på ett trafiksäkert, klimatsmart och kostnadseffektivt vis.

Uppropet lanseras inför den konferens om turistbussens framtid som IRU arrangerar fredag 20 oktober i samband med den stora mässan BusWorld i Kortrijk i Belgien. På konferensen medverkar bland andra Tomas Byberg, vd Byberg & Nordin och vice ordförande i Sveriges Bussföretag i en paneldiskussion kring utvecklingen av framtidens klimatsmarta och rena fordon.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Olycka med svensk turistbuss

En turistbuss med 42 passagerare körde av vägen i Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna den 18 april. Tre personer har skadats, bland dem föraren. Läs mer här!

Fordonstillverkarna om säkerheten

Plus

Bältar i bussen

Plus

Jagar bussförare

Plus

Bussar i Bryssel

Plus

Vi kan vad vi vill!

Nyhetsbrev

Plus

Medlemmar får stöd

Arkiv
Plus

Vann mot staten

Plus

Nya lagen lurig

Plus

Nära 200 på Busstorget

13 april samlas bussresebranschen på Selma Spa i Sunne - Nära 200 deltagare är på plats för att lyssna på föredrag om de viktigaste branschfrågorna, evenemanget sänds live - här visas hur det går till!

Plus

Stöd för bussresearrangörerna

Sveriges Bussföretag utökar sitt medlemsstöd för turist- och beställningstrafik – Det ska bli enklare för bussresearrangörerna, läs här!

Direktsändning från Busstorget!

Via länk kan de som av någon outgrundlig anledning inte anmält sig till årets största branschhändelse Busstorget 2018 följa med via länk, hur det går till hittar du här!

Brunst i Orsa

Flyg viktigt för svensken

Plus

Segel på Viking Grace

Nej, det är inget aprilskämt, rederiet Viking ska använda vindkraft för att driva Viking Grace – Läs här om hur det kommer att fungera!

Tågresenärernas favoriter

Vårens mest populära resmål bland SJ:s resenärer är Stockholm, följt av Göteborg och Uppsala – Men en annan stad bubblar, läs här!

Vinnaren till Busstorget

Tomas Byberg, Byberg & Nordin, kommer till Busstorget och berättar om hur de vann mot Transportstyrelsen i ett fall om kör- och vilotider – Sista chansen anmäla deltagande är nu!

Bruzelius till Resia

Liberalerna sågar OS-planerna

Plus

Påsk runt om i världen

Påskpicknick, fyrverkerier och processioner - Till helgen firas påsken runt om i världen på många olika sätt, läs om det här!

Plus

Belgrad direkt

Karibiskt i Kattegatt

Scandlines sålt för 12 miljarder

Rederiet Scandlines ska få nya ägare - Detta i samband med att en av storägarna sålt ut sin andel till ett konsortium för drygt 12 miljarder danska kronor, läs mer här!

Andersson lämnar Visit Stockholm

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Nordnorge året runt

Hallsund till Best Western

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Sänd till en kollega

0.13