Upprop för öppet Europa

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ett gemensamt upprop för ett för bussresenärer på riktigt öppet Europa publicerades 19 oktober – Bakom uppropet finns bland andra IRU och ACEA.

Det är riktigt tunga organisationer som står bakom uppropet för ett riktigt öppet Europa. Där finns organisationer som den internationella vägtransportorganisationen IRU, fordonsindustrins internationella organisation ACEA, det tyska bussbranschförbundet BDO och svenska Sveriges Bussföretag.

I uppropet riktar man gemensamt kritik mot flera nya nationella och lokala initiativ bland EU:s medlemsstater, till exempel om regler för momsöverensstämmelse och mot begränsningar för busstrafik i städer. Framförallt, skriver man, har detta skapat en miljö som kraftigt avskräcker europeiska turistbussföretag från att erbjuda internationella transporttjänster. Detta begränsar den fria rörligheten för människor inom EU och i slutändan innebär det svårigheter för turistbussföretagen att bedriva sin verksamhet och bidra till att ge människor möjlighet att resa och uppleva hela Europa på ett trafiksäkert, klimatsmart och kostnadseffektivt vis.

Uppropet lanseras inför den konferens om turistbussens framtid som IRU arrangerar fredag 20 oktober i samband med den stora mässan BusWorld i Kortrijk i Belgien. På konferensen medverkar bland andra Tomas Byberg, vd Byberg & Nordin och vice ordförande i Sveriges Bussföretag i en paneldiskussion kring utvecklingen av framtidens klimatsmarta och rena fordon.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Flygresorna oförändrade i juni

Träningsresor - ingen trend

Romfestival i Dominikanska republiken

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Medelhavslyx i Sverige

Nyhetsbrev

Isberg ny chef

Arkiv

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Capçanes grottmålningar

Kulturnatt i Tel Aviv

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Porträtt av Estland i Stockholm

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

Proffsig hemsida för alla

Plus

Nytt på Birka 2018

Plus

5 snabba fågor…

Plus

Fint flyt för Birka

Satu Andersson kom till Birka Cruises sommaren 2013 och i sommar har hon varit vd för rederiet i fem år. Rederiet har profilerat sig på just kryssningar av olika längd och inriktning och kryssningar ligger i tiden.

Plus

Julen - väl värd en marknad

Plus

Julmarknader i grannländerna

RT-Forum har här plockat ihop några i Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

Några julmarknader i Sverige

Nora-pärla öppnar

Stora Trädgårdsfesten i Sofiero

Leap flyger in

Sänd till en kollega

0.148