23948sdkhjf

Iveco storsatsar i Sverige

Karlssongruppen i Vetlanda gör en storsatsning på Ivecos bussar i Sverige via två av sina dotterbolag, läs mer här!

Wetlandia tar hand om försäljningen och EA Verkstäder ska sköta serviceverkstäderna åt Iveco Sweden AB. Båda bolagen kommer att ha fullt etablerade verksamheter i Vetlanda och Malmö. Wetlandia, med huvudkontor i Vetlanda, kommer att fungera som säljbolag för Ivecos bussprodukter och med huvudansvaret för försäljning.

- Sedan Vest Buss Sverige upphörde med sin verksamhet i Sverige har Iveco letat efter en stark partner och det har vi funnit nu. Karlssongruppen är en aktör med lång och gedigen erfarenhet av bussar, säger Claus Skipper, Busines Line Manager för Iveco Bus i Norden.

Service och eftermarknad kommer att bedrivas under namnet EA Verkstäder AB, med verksamheter såväl i Vetlanda som i Malmö. Det innebär att verkstadsrörelsen i Svenska EA Bussar AB, som har varit en auktoriserad IVECO serviceverkstad i Vetlanda under flera år, kommer att byta namn till EA Verkstäder AB i samband med Karlssongruppen AB:s nysatsning. Den befintliga Bussförsäljningen i Svenska EA Bussar AB, berörs inte av denna förändring.

Wetlandia och EA Verkstäder ägs till 100 procent av Karlssongruppen, en småländsk koncern som grundades redan 1923. Organisationen kommer att ha stort fokus på Ivecos bussar.

- Iveco har ett starkt modellprogram på bussidan och kan erbjuda kunderna de bästa produkterna för den svenska bussmarknaden. Vi ser fram emot att få representera Ivecos bussprogram i Sverige, säger Samuel Isgärde, koncernchef för Karlssongruppen.

Bussarna har varit framgångsrika de senaste åren. 2016 utsågs modellen Magelys till ”Årets Turistbus” och 2017 belönades den mindre bussmodellen Daily med titeln ”Årets Minibuss” i Europa. Nyligen vann dessutom Iveco Crossway “International Bus & Coach Competition award 2017”.

Förutom en mängd olika dieseldrivna fordon erbjuder tillverkaren ett brett utbud av bussar med alternativa bränslen som naturgas och biometan (CNG), ladd-hybrider och elektriska fordon men även sådana som är anpassade för förnybara bränslen som HVO.

- Vi har alla förutsättningar för att göra succé på den svenska marknaden. Iveco har de bästa tänkbara produkterna och Karlssongruppen tillsammans med dotterbolaget Wetlandia har redan en stark organisation sedan lång tid tillbaka, säger Peder Jältborn som utnämnts till vd för Wetlandia AB.

Adam Djupfeldt kommer att ha en operativ roll som försäljningschef och inom den närmsta tiden kommer organisationen att stärkas med ytterligare en säljare med bred och god erfarenhet av IVECO´s bussprodukter, samt två ytterligare anställda som ansvarar för reservdelar och eftermarknaden.

Verksamheten i EA Verkstäder i Vetlanda erbjuder en modern ISO-certifierad verkstad, och utför traditionell service och underhåll, samt ett auktoriserat reparationsföretag för plåtskador och lackarbete för ett flertal försäkringsbolag. Verkstaden i Malmö är etablerad och kommer liksom verkstaden i Vetlanda att sköta servicen på Ivecos hela bussprogram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173