23948sdkhjf

Hybricon byter motorleverantör

Hybricon ska uppgraderade hjulmotorerna som bolagets leverantör levererat återigen uppvisat kvalitetsbrister – Nu byter elbusstillverkaren motorleverantör.

Hybricon inleder nu snarast – tillsammans med slutkund – en process med att testa nya hjulmotorer från en av världens största underleverantör av drivlinor till fordonsindustrin. 

I delårsrapporten för andra kvartalet 2017 meddelade Hybricon att hjulmotorerna i samtliga elbussar skulle uppgraderas under de närmsta månaderna, efter avtal med bolagets leverantör. Bytet av hjulmotorerna befinner sig i slutskedet men Hybricon kan redan nu konstatera att de inte lever upp till de krav bolaget har för att säkerställa driftsäkerhet vilket kan innebära inställda turer och därmed minskade serviceintäkter under innevarande kvartal.

Resultatet från garantiärendet är under förväntan då de uppgraderade hjulmotorerna visar på snarlika kvalitetsbrister som föregående modell. Vi har därför inlett ett arbete med att testa en ny produkt från en annan leverantör, säger Hybricons vd Johan Suup.

Konstruktionsmässigt rör det sig om att testa en ny drivaxel med tillhörande hjulmotorer som är likvärdiga med Hybricons nuvarande lösning. Dessa kommer att vara fullt kompatibel med elbussarna efter att vissa programvaruuppdateringar skett. 

Fotnot. Hybricon som utvecklar elbussar för kollektivtrafik har länge brottats med finansieringsproblem. Hittills har dock bolaget klarat av att ro hem flera ägaremmissioner som därmed säkrat företagets fortsatta drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094