23948sdkhjf

Stadler servar norska FLIRT-tåg

Schweiziska tågbyggaren Stadler har vunnit ett första servicekontraktet för FLIRT-tåg i Norge – Åtagandet inleds 1 januari 2018, läs mer här!

NSB Gjøvikbanens ordförande Erik Røhne och Jürg Gygax, Executive Vice President på Stadler, har undertecknat ett treårigt underhållsavtal som omfattar tio FLIRT-tåg. För Stadler är det första underhållsavtalet för FLIRT-flottan i Norge. En befintlig underhållsanläggning i Lodalen, Oslo, kommer att anpassas för underhåll av Gjøvikbanens FLIRT-tåg.

Med start 1 januari 2018 kommer Stadler utföra första linjens underhåll för tio av NSB Gjøvikbanens FLIRT-tåg. NSB Gjøvikbanen är ett dotterbolag till statliga tågoperatören NSB (Norges Statsbaner). 2008 upphandlade NSB de första 50 FLIRT-tågen av Stadler. Fram till 2020 kommer de att expandera sin flotta till 125 tåg vilket gör NSB-flottan till den största av Stadlers FLIRT-flottor. Dessa tåg är särskilt utformade för att klara norska vinterförhållanden med temperaturer ner till -40 grader Celsius. Stadler vann underhållskontraktet för tio FLIRT-tåg som körs av NSB Gjøvikbanen i en offentlig upphandlingsprocess och kommer att sköta underhållet till slutet av 2020, med möjlighet att utöka uppdragets varaktighet.

 Underhållsuppdraget kommer att utformas med MTR Express i Sverige som modell. Där är Stadler ansvarig för ett komplett serviceunderhåll och har under två års tid levererat 100 procents tillgänglighet under rusningstid. Första linjens underhåll, som Stadler ansvarar för, omfattar förebyggande och åtgärdande underhållsarbete. Stadler kommer att anställa lokala underhållsexperter för uppdraget som kommer att utföras i den nyligen anpassade anläggningen ”Lodalen” i närheten av Oslos stadskärna.

  Detta första underhållskontrakt för FLIRT i Norge är av stort värde för Stadler eftersom det gör det möjligt för företaget att expandera sin närvaro på servicemarknaden. Stadler utför i dag komplett service på Bybanens spårvägsflotta i Bergen och har i sin nordiska serviceregion även serviceanläggningar i Stockholm och Tillberga i Sverige samt i Aarhus i Danmark.

 - Jag ser fram emot att snart påbörja arbetet tillsammans med NSB Gjøvikbanen och ge utmärkt service till passagerarna, säger Jürg Gygax, Executive Vice President på Stadler och ansvarig för Service-enheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187