23948sdkhjf

Iskall tradition het igen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ett vinterbada gör gott för både kropp och knopp, det visar forskningen – TanumStrand tar fasta på det och bjuder in till en het, iskall upplevelse.

Den gamla bohuslänska traditionen att vinterbada har flerhundraåriga anor och lagom till advent inviger man en ny liten bastu, bara några steg från badstegen. Det första badhuset i Grebbestad byggdes redan 1844. Specialiteten var kurer med gyttja från havsviken som ansågs kunna göra mirakel. Under perioden fanns det både varmbadhus och kallbadhus. Det senare bevarades längst men revs 1974.

-Jag kommer själv från Grebbestad och vet många lokalbor som håller liv i traditionen att kallbada. Därför känns det extra kul att kunna erbjuda våra gäster denna härliga upplevelse, säger Marthina Lindberg Listad, SPA-chef på TanumStrand i Grebbestad

På träbryggan, bara några steg från det friska salta havet har man byggt en mysig, rykande het liten bastu. Lagom till advent och julbordstider står den klar att invigas.

- När man nämner kallbad så skakar många på huvudet men jag rekommenderar verkligen alla att testa minst en gång. Man brukar bli fast... Det är en fantastisk upplevelse och kick! Dessutom så visar forskning på att det är rena hälsokuren. Att vinterbada minskar spänningar, trötthet, dåligt minne och humöret blir bättre. Utmärkt i stressiga juletider med andra ord, säger Marthina Lindberg Listad.

Konceptet bakom Spa Horisont heter Fire & Ice och växlar mellan värme och kyla. Flera mindre eldstäder bidrar till stämningen och varma bastubad möter sin motpol i kalla duschar och is­scrub.

- Att vi nu dessutom har ett riktigt vinterbad – det känns fantastiskt bra och passar vårt koncept som handen i handsken.

De gäster som bokat julbord på TanumStrand kan välja mellan flera olika upplevelser att inleda vistelsen med – innan man slår sig till bords. Bland utbudet finns exempelvis ölprovning i sjöboden, kräftkok bryggan, sillprovning med Peter Harryson eller bastubad och juldopp i havet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Arkiv

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.132