23948sdkhjf

Dublin bäst enligt kultmagasin

Det globala magasinet National Geographic har i sin reseupplaga National Geographic Traveler utsett Dublin till ett av de bästa resmålen att besöka under nästa år - Varför? Läs här!

Dublin står på listan ”21 Best of the World”, som varje år sätts samman av magasinets världsomspännande nätverk av skribenter, redaktörer och upptäckare. Det är alltså en subjektiv bedömning, men ändå en välgrundad sådan. 

 - De 21 resmålen har valts ut av våra redaktörer världen runt. De lyfter fram den vackra naturen, kreativiteten i våra olika kulturer och det bästa i våra städer, säger George Stone, chefredaktör för National Geographic Traveler.

 Den inspirerande listan över resmålen kommer att presenteras i sin helhet i december-januarinumret av tidskriften, som har över 9,6 miljoner läsare. National Geographic har läsare över hela världen och en särskilt hög andel ressugna sådana. Naturligtvis välkomnar Dublin varenda en av dessa – samt givietvis alla bussresenärer och grupper från svenska researrangörer som styr kosan väster ut mot den gröna ön.

SNABBFAKTA/Dublin-Baile Átha Cliath

  1. Dublin har gett upphov till det berömda ”black stuff” som släcker törsten hos ölälskare världen över. Naturligtvis bryggs Guinness fortfarande i Dublin. På The Guinness Storehouse kan besökaren se hur den berömda brygden blir till och njuta av panoramautsikten över staden, tillsammans med en pint från välkända Gravity Bar.

  2. Alldeles utanför stadens urbana djungel ligger Europas största inhägnade stadspark, Phoenix Park, med Dublin Zoo och en stor flock fritt kringströvande dovhjortar.

  3. Det ryktas att Irlands äldsta pub finns i Dublin. Den heter The Brazen Head. Det har funnits en pub på platsen ända sedan 1198 – svårslaget!

  4. Trinity College i Dublin har utbildat många kända personer, bland dem Oscar Wilde, Jonathan Swift (Gullivers resor) och den ännu unge Jack Gleeson (Game of Thrones). I det gamla biblioteket finns Book of Kells (Codex Cenannensis) från 800-talet, en fantastiskt illustrerad handskrift med de fyra evangelierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218