23948sdkhjf

Bussmiljönärer i Skövde

För att lyfta fram fördelarna med att välja bussen i stället för att ta bilen till arbetet, har Skövde kommun i samarbete med Västtrafik och Nobina startat projektet Bussmiljönärerna, läs här!

Bussmiljönärerna går ut på att tio Skövdebor får ett periodkort för buss med syfte att börja åka buss till arbetet istället för att ta bilen. Projektet har väckt stort intresse och över 150 ansökningar har kommit in. Av dessa har tio personer valts ut och förhoppingen är att de ska fortsätta åka buss även efter att projektet är avslutat.

   Med projektet vill vi lyfta fördelarna med att åka buss istället för bil, och visa att det är både enkelt och bekvämt att ta bussen samt bra för både hälsan och klimatet att välja bussen framför bilen, säger Dag Levin, affärsutvecklare på Nobina.

 Projektet som pågår mellan 1 december 2017 till 31 mars 2018, inleddes igår med en kick-off där deltagarna presenterades och fick en genomgång av projektet samt vad som förväntas av dem. För att ge deltagarna extra motivation att skapa denna beteendeförändring hölls ett inspirerande föredrag om hållbart resande.

 – Med hjälp av detta projekt vill vi sprida budskapet och visa att vi kan skapa ett hållbart resande i Skövde, säger Ludvig Isacsson, energi- och klimatrådgivare på Skövde kommun samt projektledare för Bussmiljönärerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188