23948sdkhjf

Vikings nya viner

1 januari 2018 landar Viking Lines nya fartygsviner på hyllorna i taxfreebutikerna, restaurangerna och barerna ombord på rederiets sju fartyg - Ett sortiment som ska hålla i sig till 2019.

Viking Line som är en av Nordens största återförsäljare av vin förnyar vart tredje år sina mycket populära fartygsviner. För perioden 2018-2019 presenteras nu ett ekologiskt franskt rödvin, ett australiensiskt vitt vin, ett italienskt mousserande och en äkta champagne. 

Viking Line är en av Nordens största återförsäljare av vin med drygt 350 olika vinsorter och 3,3 miljoner sålda liter vin under 2017. Resenärernas konsumtionsmönster följer den generella skandinaviska trenden att allt fler väljer vin före drycker med högre alkoholhalt.

Det växande intresset för vin märks tydligt bland Viking Lines drygt 6,5 miljoner årliga resenärer. Bara i år har vinförsäljningen ombord ökat med 8 procent jämfört med 2016, vilket gör det ännu mer angeläget för oss att fortsätta vår redan ambitiösa satsning på ett brett och högkvalitativt vinutbud. De nya fartygsvinerna är en central del i denna satsning och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder så hög kvalitet till mycket rimliga priser, säger Kim Engblom, Tax Free Manager Sales & Purchasing Viking Line.

Viking Lines fartygsviner väljs omsorgsfullt genom en lång process bland hundratals olika alternativ. I urvalet som görs av rederiets eget vinråd betonas hög kvalitet, ekologisk produktion och prisvärdhet. Dessutom ska fartygsvinerna matcha Viking Lines generella koncept för smakupplevelser ombord. 

De nya fartygsvinerna för perioden 2018 och 2019 utgörs av 
Solensis Organic Syrah-Cabernet Sauvignon, ett ekologiskt rödvin producerat av den ledande franska vintillverkaren Gérard Bertrand, och det australiensiska vita vinet Astronomer Chardonnay producerat av vinfamiljen De Bortoli. Till fartygsvinerna hör även ett mousserande vin och en champagne valda av Essi Avellan, Finlands första Master of Wine och rederiets långvariga samarbetspartner. De är Mezza di Mezzacorona, producerat av det norditalienska vinkooperativet Mezzacorona samt champagnen Piper-Heidsieck Essentiel. Därtill kompletteras fartygens vinlista från och med årsskiftet med specialvinet Chianti Classico, producerat av Italiens äldsta vingråd Barone Ricasoli, med ensamrätt och i begränsad upplaga för Viking Line.

Fartygsvinerna säljs ombord på samtliga Viking Lines fartyg från och med 1 januari 2018 och kostar 90 kronor för rött respektive vitt vin, 75 kronor för det mousserande vinet och 343 kronor för champagnen. För Viking Line Club-medlemmar gäller ännu bättre priserbjudanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078