23948sdkhjf

Stena Line fick IT-pris

På årets gala CIO Awards 2017 Sweden utsågs Stena Line som en av vinnarna och mottog priset Årets digitala projekt för sin AI-satsning.

Stena Line var nominerad för sin strävan att bli världens första kognitiva färjerederi och att bolaget har anammat som sitt digitala statement att bolaget år 2021 ska vara helt och hållet assisterat av AI.

Vi startade vår digitaliserings- och transformeringsresa för två år sedan och den är en central del av vår strategi som ska ta oss in framtiden och öka vår konkurrenskraft. Det handlar om allt från arbeta med automatisering i våra hamnar och digitala upplevelser ombord till de spännande möjligheter som AI och maskininlärning för med sig, säger Jari Virtanen, Chief Transformation Officer på Stena Line.

Priset delades ut på en galakväll den 18 december på Berns Salonger i Stockholm. Amer Mohammed, Head of Digital Innovations, Stena Line, var på plats och tog emot priset tillsammans med sitt team.

Det känns fantastiskt roligt att vi blir tilldelade den här utmärkelsen, det känns som en bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Amer Mohammed.

Så här lyder juryns motivering:

Framtiden närmar sig allt snabbare – det som var science fiction igår är strategisk realitet idag. Att den senaste tekniken kan bli en hävstång som förändrar allt från processer till affärer är Årets Digitala Projekt ett praktexempel på. En helhjärtad satsning på AI, chattbottar och smarta algoritmer är fundamentet i den digitala transformationen, som ska ta det anrika rederiet till nästa nivå. Årets Digitala Projekt är Stena Lines AI-satsning.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109