23948sdkhjf

Bussig julklapp till Mora IK

Ishockeyklubben Mora IK fick en buss i julklapp – En VDL Futura dubbeldäckare kördes fram till klubben annandag jul av bussbolaget Siljan Buss. Och bussen drivs miljövänligt av...

Siljan Buss har varit partner till Mora IK under flera år och tidigare i höstas blev det klart med en förlängning av samarbetet och vid annandagen kör Siljan Buss fram en julklapp som heter duga till hockeyklubben.

Bussen är en dubbeldäckare av modell VDL Futura. Den har en modern design, både exteriört och interiört. Bussen är också fullt utrustad med modern teknik som wifi, platta bildskärmar och eluttag vid varje säte. Bussen kan ta upp till 79 sittande passagerare och ska nu och framöver köra både Mora IK:s juniorlag och a-lag till matcherna.

– Vi hoppas att den här julklappen bidrar till ännu fler framgångar för både föreningen och bygden, säger Michael Wikström, vd på Siljan Buss.

– Vi är sedan många år tillbaka glada över att ha en så engagerad och viktig lokal samarbetspartner som Siljan Buss! Vi får nu resa i en av de mest moderna bussarna på marknaden och det är helt fantastiskt, säger Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson.

Det mest intressanta är att bussen drivs med det miljövänliga och fossifria bränslet HVO som är ett mycket klimatsmart alternativ till fossila drivmedel. HVO tillverkas huvudsakligen av olika restprodukter som vegetabiliska och animaliska fetter från bland annat matrester.

– Utvecklingen inom bussbranschen går fort framåt och att vi kör våra bussar med miljövänligt drivmedel är en självklarhet för oss. Det är ju faktiskt rätt häftigt att vi har matrester i tanken, säger Michael Wikström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094