23948sdkhjf

Västerbotten lockar i Holland

Turistattraktioner från Västerbotten deltar vid den stora semestermässan Vakantiebeurs i Utrecht, Holland – Hoppet är att locka fler utländska besökare till länet - Läs mera här!

Totalt deltar sex företag från turismnäringen i Västerbotten för att marknadsföra attraktioner och destinationer i Västerbotten för den internationella marknaden. Mässan Vakantiebeurs, som funnits sedan 1970-talet, är för yrkesverksamma från turist- och resebranschen och så finns också en konsumentmässa för dem som är intresserade av semestermål över hela världen. Vid mässan finns reseorganisationer, turistbyråer och campingplatser som tillhandahöll information om destinationer och resealternativ. Mässan pågår från 10 till 14 januari.

Med stöd av Invest in Västerbotten deltar följande västerbottniska företag:

  • Granö Beckasin, hotellanläggning, Vindeln

  • Subarctic Incoming, destinations- och researrangör, Skellefteå

  • Forsknäckarna, forsränning och upplevelseföretag, Vindeln

  • Burträsk camping, camping, Skellefteå

  • Tärnaby fjällhotell, hotellanläggning, Storuman

  • Next of Quin, vandrarhem, Nordmaling

Invest in Västerbotten är ett regionalfondsprojekt som ska hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att hitta internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, samt stöd för att företag ska kunna delta vid internationella mässor där potentiella kunder och distributörer finns.

Vid mässan samlas företagen under flaggen ”Visit Västerbotten in Lapland”, tillsammans med Visit Sweden i mässans Sverigemonter. Företagen har redan bokade möten med flera internationella researrangörer, vilket skapar goda förutsättningar för affärer och att knyta nya kontakter.

Samtliga företag som deltar från länet tillhör specialiseringsområdet ”upplevelsenäringar” som är en prioriterad näringsgren i den regionala innovationsstrategin för 2014- 2020.

-Den västerbottniska turismen har mycket god potential att öka sin omsättning. Under sommaren 2017 ökade de utländska turisterna med 5,4 procent. Att visa upp destinationer och aktiviteter på mässor som Vakantiebeurs är ett sätt att främja en fortsatt tillväxt inom länets turismföretag, säger Aurora Pelli, projektledare för Invest in Västerbotten.

Över 40 företag från länet har hittills tagit del av Invest in Västerbottens insatser under 2017, och fler företag kommer att delta under våren 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142