23948sdkhjf

1600 på Transportforum i Linköping

Transportforum i Linköping har kört igång årets konferens med 1600 anmälda deltagare – Trafikforum är på plats under båda dagarna.

10 – 11 januari är det dags för Transportforum, Nordens största konferens för transportsektorn med nära 90 sessioner och över 300 presentationer, workshops, mingel och speed dating. Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar och temat för årets inledande session är tillgänglighet och transporter på landsbygd.

Transportforum arrangeras av VTI för 35 gången. Nyhet för det här året är mer fokus på nätverkande med möjlighet att delta i workshops och mingel.

Liksom tidigare år är det ett späckat program som spänner över alla trafikslag; vägtrafik, järnväg, sjöfart och luftfart. Exempel på ämnen vid sessionerna är cykel, godsstrategi, självkörande fordon, hållbarhet, klimat, elvägar, kollektivtrafik och mobilitet.

VTI:s generaldirektör Tomas Svensson öppnade konferensen och infrastrukturminister Tomas Eneroth höll därefter inledningstal. Tema för den efterföljande inledningssessionen är tillgänglighet och transporter på landsbygd. Huvudtalare är Po Tidholm, journalist och författare samt Josefina Syssner, forskare och föreståndare för Centrum för kommunstrategiska studier vid Linköpings universitet.

Därefter följer ett modererat samtal med huvudtalarna samt Åsa Classon, VD för Riksorganisationen Hela Sverige ska leva och Stefan Petterson, Infrastrukturstrateg på Falun Borlänge-regionen. Elisif Elvinsdotter är moderator.

Totalt 1 600 personer är anmälda till konferensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093