23948sdkhjf

Sydafrika lockar skandinaver

South African Tourism satsar aktivt på den nordiska marknaden – Nyligen åkte 90 resebyråagenter på studieresa till Afrikas sydligaste land.

- För att visa allt Sydafrika har att bjuda på arrangerar vi en omfattande studieresa med fyra resrutter. Deltagarna kommer att få träffa lokala reseaktörer som är intressanta för de nordiska länderna. South African Tourism samarbetar med South African Airways och Destination Marketing Companies (DMCs). “Kompletterande program och inbjudningar håller på att färdigställas, säger Abby Swartz, Marketing och Promotion Manager för Norden hos South African Tourism.

Hon deltog i en roadshow i Norden i slutet av oktober och möttes av stort intresse från både media och resebranschen. Gemensamt för alla länder var behovet av att lära sig mer om Sydafrika. Detta behov har hon tagit på allvar eftersom turismen från Skandinavien är viktig för Sydafrika.

De nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland får allt större betydelse för Sydafrika. Över 60 000 skandinaver besökte Sydafrika från januari till juli i år. Denna turism bidrar till att South African Tourism kommer att nå sitt strategiska mål "5 in 5" – det vill säga locka till sig fem miljoner turister de kommande fem åren.

- Vår organisation har det senaste året lagt ner mycket tid på att ompröva vår strategi. Vi har gjort detaljerade analyser och studier i syfte att skapa ett ramverk för marknadsföring och investeringar. Vi satsade på ett strategiskt beslut om att lägga extra resurser på konsumenter och turism för att visa upp och sälja Sydafrika som en destination i världsklass, säger South African Tourism Chief Operating Officer, ms Sthembiso Dlamini.

South African Tourisms strategi för de nordiska länderna baseras i huvudsak på smarta, resultatdrivna samarbeten med sydafrikanska researrangörer samt nordiska operatörer. Detta huvudsakliga mål genomsyrar alla aktiviteter som planeras för 2017 och 2018.

Det första projektet inleddes 23 oktober 2017 när South African Tourism presenterade 20 sydafrikanska aktörer på en roadshow i Skandinavien. Turnén startade i Köpenhamn och gick vidare till Oslo, Stockholm och Helsingfors där man avslutade den 26 oktober 2017.

Sydafrika togs väl emot i alla städer och många deltagare följde med på resan för att bekanta sig med aktörerna. I Köpenhamn kom fler än 40 resebyråer, i Oslo och Helsingfors 20 och i Stockholm 32.

- Sydafrika har mycket att erbjuda den moderne resenären, och South African Tourism är angelägna om att dela så många verktyg som möjligt för att hjälpa resebyråerna att sälja Sydafrika effektivt, säger Abby Swartz. Hon ser mycket positivt på möjligheten att arbeta ännu närmare den skandinaviska pressen och turismen.

FAKTA/Antal turister fårn Skandinvien till Sydafrika januari-augusti 2017

  • Danmark – 18 450 – en ökning om 6,6 % jämfört med samma period förra året.

  • Finland – 5 776 – en ökning om 8 % jämfört med samma period förra året.

  • Norge – 12 123 – liknande siffror som för samma period förra året.

  • Sverige – 27 094 – en ökning om 15,1 % jämfört med samma period förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157