Göta hotell i ny regi

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Göta hotell i Borensberg kommer från 1 februari drivas av Svecia Travels - Ett bra resmål även för bussresan i Östergötland.

Entreprenören Svecia Trevels har skrivit kontrakt med Göta kanalbolag, som äger fastigheten. Verksamheten tas över efter Green Venue Hotels, som tidigare meddelat att de lämnar det för Göta kanal, så starkt profilerande hotellet. 

Göta hotell, uppfördes 1908 och ligger på en smal landtunga mellan Göta kanal och Motala ström. Hotellet har 12 rum, två matsalar och en stor uteservering. Byggnaden köptes 2016 av Göta kanalbolag, som innan dess endast ägde marken. Svecia Travels, som tar över verksamheten 1 februari, har tidigare drivit Stocklycke Vandrarhem och har sedan många år en boknings- och paketeringsverksamhet med tonvikt på just destinationen Göta kanal.

Som fastighetsägare är vi mycket nöjda med att det nu blir en smidig övergång utan uppehåll i driften av Göta hotell. Det ger en god tillgänglighet både i Borensberg och längs Göta kanal på kort och långs sikt, säger Henrik Pettersson, fastighetschef, Göta kanalbolag.

Svecia Travels är sedan länge en aktiv och engagerad partner i företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal bestående av ett 50-tal företag med verksamhet längs Göta kanal. Nätverket är en del av Samverkan Destination Göta kanal,ett samverkansprojekt mellan Göta kanalbolag, Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping, Söderköping, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen. 

- Genom vårt nätverk har Svecia Travels redan etablerade nätverkskontakter, samarbetspartners och en mycket god kännedom om både målgrupper och marknader för besöksnäringen. Vi tror det kommer öka förutsättningarna för fler besökare till och längs med Göta kanal säger Roger Altsäter, vd AB Göta kanalbolag.

Hotellboende kommer att erbjudas från mars och restaurangen planeras öppna lagom till sommarens kanalsäsong. Göta kanal öppnar för trafik 2 maj.

Vi är stolta att få förvalta detta, för Göta kanal så profilerade hotell. Det blir också ett riktigt bra komplement för att stärka vårt arbete med paktering och utbudet av upplevelser till besökare längs med Göta kanal, säger Lotta Karlsson, vd Svecia Travels AB.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Porträtt av Estland i Stockholm

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

Proffsig hemsida för alla

Plus

Nytt på Birka 2018

Plus

5 snabba fågor…

Plus

Fint flyt för Birka

Satu Andersson kom till Birka Cruises sommaren 2013 och i sommar har hon varit vd för rederiet i fem år. Rederiet har profilerat sig på just kryssningar av olika längd och inriktning och kryssningar ligger i tiden.

Nyhetsbrev

Plus

Julen - väl värd en marknad

Arkiv
Plus

Julmarknader i grannländerna

RT-Forum har här plockat ihop några i Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

Några julmarknader i Sverige

Nora-pärla öppnar

Stora Trädgårdsfesten i Sofiero

Leap flyger in

Vinnaren från Busstorget utsedd

Det blev en bussbranschperson från Uppland som vann Busstorgets fina bokpris – Detta tack vare att hon snabbt besvarat utvärderingen av konferensen, läs vem vinnaren är här!

Dalslands kanal blev årets industriminne

Dalslands kanal fyller 150 år och transportleden får pris för ett ambitiöst bevarandearbete.

Kalkylator för hållbar turism

En svensk flyger sju gånger mer än den genomsnittlige världsmedborgaren – Nu har Chalmersforskare tagit fram en semesterkalylator som håller koll.

Upplagt för tågsemester

Ö-hopp i Thailands skärgård

Västmanland lockar

Laddat för Stockholm Jazz

Sveriges vackraste tågresa

Nu är Sveriges vackraste tågresa utsedd i tuff konkurrens – Här presenteras vinnaren och de övriga toppensträckorna!

Storbritannien lockar

Från den engelska sydkustens böljande landskap till Cornwalls lantliga charm och Lake Districts sägenaktiga natur – Det lockar resenärerna enligt Scandorama, läs mer här!

Det går bra för BRA

Guldmisteln drar igång

Nyttig buffé för juniorkryssare

Olderius avgår

Helsingborg rockar

Sänd till en kollega

0.155