23948sdkhjf

Göta hotell i ny regi

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Göta hotell i Borensberg kommer från 1 februari drivas av Svecia Travels - Ett bra resmål även för bussresan i Östergötland.

Entreprenören Svecia Trevels har skrivit kontrakt med Göta kanalbolag, som äger fastigheten. Verksamheten tas över efter Green Venue Hotels, som tidigare meddelat att de lämnar det för Göta kanal, så starkt profilerande hotellet. 

Göta hotell, uppfördes 1908 och ligger på en smal landtunga mellan Göta kanal och Motala ström. Hotellet har 12 rum, två matsalar och en stor uteservering. Byggnaden köptes 2016 av Göta kanalbolag, som innan dess endast ägde marken. Svecia Travels, som tar över verksamheten 1 februari, har tidigare drivit Stocklycke Vandrarhem och har sedan många år en boknings- och paketeringsverksamhet med tonvikt på just destinationen Göta kanal.

Som fastighetsägare är vi mycket nöjda med att det nu blir en smidig övergång utan uppehåll i driften av Göta hotell. Det ger en god tillgänglighet både i Borensberg och längs Göta kanal på kort och långs sikt, säger Henrik Pettersson, fastighetschef, Göta kanalbolag.

Svecia Travels är sedan länge en aktiv och engagerad partner i företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal bestående av ett 50-tal företag med verksamhet längs Göta kanal. Nätverket är en del av Samverkan Destination Göta kanal,ett samverkansprojekt mellan Göta kanalbolag, Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping, Söderköping, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen. 

- Genom vårt nätverk har Svecia Travels redan etablerade nätverkskontakter, samarbetspartners och en mycket god kännedom om både målgrupper och marknader för besöksnäringen. Vi tror det kommer öka förutsättningarna för fler besökare till och längs med Göta kanal säger Roger Altsäter, vd AB Göta kanalbolag.

Hotellboende kommer att erbjudas från mars och restaurangen planeras öppna lagom till sommarens kanalsäsong. Göta kanal öppnar för trafik 2 maj.

Vi är stolta att få förvalta detta, för Göta kanal så profilerade hotell. Det blir också ett riktigt bra komplement för att stärka vårt arbete med paktering och utbudet av upplevelser till besökare längs med Göta kanal, säger Lotta Karlsson, vd Svecia Travels AB.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Arkiv

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.161