23948sdkhjf

Göta hotell i ny regi

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Göta hotell i Borensberg kommer från 1 februari drivas av Svecia Travels - Ett bra resmål även för bussresan i Östergötland.

Entreprenören Svecia Trevels har skrivit kontrakt med Göta kanalbolag, som äger fastigheten. Verksamheten tas över efter Green Venue Hotels, som tidigare meddelat att de lämnar det för Göta kanal, så starkt profilerande hotellet. 

Göta hotell, uppfördes 1908 och ligger på en smal landtunga mellan Göta kanal och Motala ström. Hotellet har 12 rum, två matsalar och en stor uteservering. Byggnaden köptes 2016 av Göta kanalbolag, som innan dess endast ägde marken. Svecia Travels, som tar över verksamheten 1 februari, har tidigare drivit Stocklycke Vandrarhem och har sedan många år en boknings- och paketeringsverksamhet med tonvikt på just destinationen Göta kanal.

Som fastighetsägare är vi mycket nöjda med att det nu blir en smidig övergång utan uppehåll i driften av Göta hotell. Det ger en god tillgänglighet både i Borensberg och längs Göta kanal på kort och långs sikt, säger Henrik Pettersson, fastighetschef, Göta kanalbolag.

Svecia Travels är sedan länge en aktiv och engagerad partner i företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal bestående av ett 50-tal företag med verksamhet längs Göta kanal. Nätverket är en del av Samverkan Destination Göta kanal,ett samverkansprojekt mellan Göta kanalbolag, Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping, Söderköping, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen. 

- Genom vårt nätverk har Svecia Travels redan etablerade nätverkskontakter, samarbetspartners och en mycket god kännedom om både målgrupper och marknader för besöksnäringen. Vi tror det kommer öka förutsättningarna för fler besökare till och längs med Göta kanal säger Roger Altsäter, vd AB Göta kanalbolag.

Hotellboende kommer att erbjudas från mars och restaurangen planeras öppna lagom till sommarens kanalsäsong. Göta kanal öppnar för trafik 2 maj.

Vi är stolta att få förvalta detta, för Göta kanal så profilerade hotell. Det blir också ett riktigt bra komplement för att stärka vårt arbete med paktering och utbudet av upplevelser till besökare längs med Göta kanal, säger Lotta Karlsson, vd Svecia Travels AB.



Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Nyhetsbrev

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Arkiv

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Hälften har aldrig sett en älg

Tio oupptäckta resmål

Hållbara svenska resmål

Det går att hitta upplevelser utöver det vanliga utan att behöva flänga jorden runt – något att ta fasta på för bussresearrangörer som vill erbjuda miljösmarta alternativ.

Storsatsning på nattåg

Tåg till Lapplandsfjällen

Nu lanseras ”Fjälltåget” – genom ett samarbete mellan Snälltåget och Inlandsbanan går det att åka tåg från Malmö ända till Lapplandsfjällen under ett par veckor i vinter.

Nytt fartyg Karlskrona-Gdynia

6 oktober gick Stena Nordica i trafik som det fjärde ordinarie fartyget mellan Karlskrona och Gdynia - därmed möter rederiet den ökade efterfrågan till norra Polen.

Sänkt prognos för flygresor

Primera Air i konkurs

Trerätters och surf för bussresenärerna

Volvo Bussar har undersökt vad bussresenärerna helst vill ha – fin mat och wifi stod högt i kurs samtidigt som 66 procent använde säkerhetsbälte.

Digital direktbokning till Åre

Det digitala turistbolaget ”This is Åre” är först med direktbokning av flygbiljetter plus ”allt” på egna sajten – detta blev möjligt genom ett samarbete med Citybreak.

Turisttrafiken ökar på Inlandsbanan

Plus

Shanghai - ett mäktigt resmål

Den som inte sett den kinesiska muren har inte varit i Kina sägs det. Men den som missar mångmiljonstaden Shanghai har missat Kinas största stad och även en av hela världens mäktigaste städer. Här blandas högt och lågt, gammalt och supermodernt i världens största hamnstad.

Nya stjärnor till Norwegian

Plus

Barometern pekar ut Prag

Plus

CERN – en hisnande resa

Vad sägs om en annorlunda resa till universums yttersta gräns och in i materiens innersta beståndsdelar? En resa med grundforskning som tema där världens största vetenskapliga maskin avslöjar det allra minsta i tillvaron. Välkomna till CERN!

Manner till Finnair

Sänd till en kollega

0.171