23948sdkhjf

Direktflyg till Beijing

Nytt direktflyg Beijing-Köpenhamn startar i maj - Det väntas få stor betydelse för Skånes tillgänglighet på den växande kinesiska marknaden.

Air Chinas satsning är en i raden av framgångar för samarbetet inom Greater Copenhagen. Arbetet för tillgänglighet har pågått under flera år, och har resulterat i hela 31 nya rutter till Copenhagen Airport sedan 2010. I höstas startade Air India direktflyg från Delhi. Och nu i maj är det alltså kinesiska Air China som inviger en ny rutt med fyra avgångar per vecka. Sedan tidigare är det även klart att Cathay Pacific öppnar en ny rutt mellan Hongkong och Köpenhamn i maj.

Antalet gästnätter i Skåne från den kinesiska marknaden har ökat kraftigt de senaste åren. Under 2017, till och med november, hade Skåne drygt 23 000 kinesiska gästnätter. Totalt under året anlände cirka 110 000 kinesiska besökare till Köpenhamns flygplats. Med nya rutter till Köpenhamn är sannolikheten stor att allt fler även kommer att söka sig vidare till Skåne. Generellt besöker den kinesiske resenären 3-5 länder på en 8-10 dagar lång rundresa.

 - Vi har samarbetat med Wonderful Copenhagen i flera år, bland annat inom ruttutvecklingsprogrammet Global Connected, och det är mycket betydelsefullt för Skåne att tillgängligheten ökar genom nya internationella flygrutter, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne.

I turismsamarbetet inom Greater Copenhagen pågår ett arbete inom flera olika spår, som bland annat berör gemensamma insatser kring Business Intelligence, marknadsföring och destinationsutveckling.

 - Ökad tillgänglighet är centralt för att stärka turism- och näringslivsutvecklingen i Greater Copenhagen, säger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør på Wonderful Copenhagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172