23948sdkhjf

Fyrkryssningar populära

Rederiet Birca Cruises fortsätter att satsa på sina specialkryssningar – Det blir ny fyrkryssning i sommar eftersom den visat sig vara mycket populär.

Det blir Fyrvernissage 17 juni med 94 fyrar på 22 timmar: Ryssmasterna, Lunsen, Brödstycket, Simnäsgrynnan och Hundskärsknuv är några av fyrarna som fartyget passerar. Kassun- och kubfyrar, nattguidning och spännande historier. För tionde året arrangerar Birka Cruises som enda rederi en kryssning i fyrarnas tecken.

För första gången går fartyget den del av Kung Valdemars medeltida segelled som gick förbi Räfsnäs till Arholma och passerar fyrarna Tjockö, Tyvö, Svedudden, Dejeudden och Simpnäsgrynnan.

Fyrar fängslar och fascinerar och intresset är stort i Sverige. Kombinationen med Stockholms skärgård och ett allt större intresse för upplevelser på nära håll gör att den här typen av specialkryssningar är extra populära. I år får resenärerna dessutom rekordmånga fyrar för pengarna, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Kryssningen guidas av farleds-, skärgårds- och fyrexperterna Göran P Sjödin (GPS) och Anders Hedin.

Birka Cruises, Sveriges enda renodlade kryssningsrederi, är ensamma om att arrangera fyrkryssningar i Stockholms skärgård. Under årets kryssning passeras 94, varav 46 utanför fartygets ordinarie rutt.

Det blir också fler specialkryssningar med rederiet i år. Möjaleden: några gånger varje vår och höst får kryssningsgästerna en bonusguidning genom Möjaleden, öster om Möja från Kanholmsfjärden till Furusundsleden (normalt går fartyget genom Furusundsleden)

Långkryssningar 2-5 dygn: Sommartid kryssa Birka direkt från Stockholm till olika resmål i Östersjön som Höga Kusten, Luleå, Vasa, Rügen, Lübeck, Köpenhamn, Bornholm och Gotland. Vintertid erbjuds en 4-dygns julkryssning till tomten i Rovaniemi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062