23948sdkhjf

Alla hjärtans dag!

Dagen alla romantiker väntat på är här, Alla hjärtans dag – Här kommer säkra tips om hur dagen ska levas hållbart med sin hjärtas käresta, läs här!

Sverige har mycket att erbjuda när det gäller upplevelser utöver det vanliga och en hel del ligger endast en tågresa bort. Statsägda tågoperatören SJ tipsar om de bästa äventyren som är hållbara både för miljön och romantiken, allt från en natt på heta Treehotel i Boden och en musikalisk slädtur i Hälsingland till en sagolik norrskensnatt.

Många förknippar resor med stress, incheckningar och krångliga säkerhetskontroller, men det behöver inte vara så. Att ta med sin partner på en tågresa är enkelt, bekvämt och klimatsäkert. Ge bort lite hållbar romantik på Alla hjärtans dag!

– Att åka tåg kan vara väldigt romantiskt. Luta er tillbaka i en första klasskupé och se Sveriges vackra landskap svepa förbi i 200 kilometer i timmen, samtidigt som den förbeställda lunchen serveras vid era platser. Eller ta ett glas vin i bistron på nattåget innan ni dunar in, nerbäddade i sovvagnen, som meditativt tuffar fram mot en sagolik norrskensupplevelse, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.

Norrskensnatt i Abisko

Tiotusentals japaner kan inte ha fel, det är något magiskt över norrskenet. Om du bildgooglar norrsken kommer du förmodligen få upp bilder på hur ljusskenet i gult, grönt, blått och lila dansar över himlen, sveper fram, drar sig tillbaka, flammar upp, bleknar och plötsligt försvinner. Kort sagt, ett häpnadsväckande skådespel. I verkligheten är det ännu bättre. Norrskenet kan du uppleva på flera orter i Sverige, bland annat i Abisko som du reser till direkt med SJ från bland annat Stockholm, Uppsala, Gävle, Luleå och Narvik.

Bli ett med naturen på Treehotel 

Gör som Kate Moss, Justin Bieber och Richard Curtis, manusförfattaren till romantiska filmklassiker som Love Actually, Notting Hill och Fyra bröllop och en begravning, besök Treehotel i Harads utanför Boden. Här kan ni bland annat välja mellan att bor i Bird’s nest, ett ufo eller varför inte lyxa till det rejält med det senaste rummet, 7th Room, designat av stjärnarkitekterna Snøhetta. Till Boden reser du direkt med SJs nattåg från Stockholm, Göteborg, Luleå och Narvik.

Vinterslädtur Tur o Ton i Hälsingland

Vad kan vara mysigare än en musikalisk slädtur genom ett vinterklätt Hälsingelandskap? Bjällerklang, vargskinnspälsar, historier & skrönor om flydda tider och nordsvenska hästar som frustar i vinternatten. Dessutom serveras det rykande varm blåbärsglögg och lammkorv under turen. Till Vallsta station reser ni direkt med SJ till Gävle station och byter sedan till X-trafik/Länstrafik buss eller tåg till Vallsta.

Bo på Icehotel i Jukkasjärvi

Hotell i all ära, men ishotellet i Jukkasjärvi är verkligen någonting utöver det vanliga. Varje år, i takt med att Torne älv fryser till is, skapas ett nytt unikt ishotell i det lilla samhället. Älvens is blir till konst, design och arkitektur, ett konstprojekt och världens första och största ishotell. Aktiviteter som skidåkning, hundspann, norrskensturer och isskulptering lockar precis som upplevelsen av att sova i ett unikt hotell och konstsymposium helt skapat av is och snö. Till Kiruna reser du direkt med SJs nattåg och byter därefter till Länstrafiks buss till Jukkasjärvi kyrka.

Spökvandring i Stockholm

För den som törs är spökvandring ett minnesvärt äventyr och vad kan vara mer hållbart än att promenera? Under 90 minuter kommer ni att få se, känna, lukta och smaka på Stockholms stundtals blodiga historia. Utforska de mörka gränder som utgör Sveriges huvudstad äldsta delar och lär dig allt om de mord, sjukdomar och spöken som härjat under årens lopp. Perfekt för de som vill ha en anledning att komma nära… Till Stockholm reser ni direkt med SJ från de flesta större orter i Sverige. För mer info, se sj.se.

Tåg till romantiska Köpenhamn

Att åka tåg till den danska huvudstaden ger en rofylld start på din romantiska weekend. Njut av lugnet i första klass, ät god mat och planera er Köpenhamnsvistelse. Några tips för en lyckad helg på tu man hand: Champagne eller afternoon tea i den fantastiska balsalen med kristallkronor och en gigantisk öppen spis i boutique-hotellet Nimbs lokaler. Promenad längs Jaegersborggade i hippa stadsdelen Nörrebro med alla roliga butiker, kaffebarer och gallerier. Asiatisk seafood i Nyhavn på Sea by Kiin Kiin by Seaö, en lillasyster till den asiatiska Michelin-krogen Kiin Kiin. Romantiska hotell finns det gott om i Köpenhamn, till exempel nya boutique Hotel Sanders i hjärtat av Köpenhamns historiska kvarter. Till Köpenhamn reser ni direkt med SJ från Stockholm alternativt från Göteborg med byte i Malmö.

Stilla rum i Falkenberg – lantligt spa i enskildhet

Perfekt för det högpresterande paret som aldrig hinner ses. Här får ni egentid de luxe utan störande moment som TV, dator och annat digitalt. Här bokas dessutom endast ett sällskap i taget vilket gör att man faktiskt får ännu en dimension på sitt boende. Tanken med Stilla Rum är att du verkligen ska kunna njuta med alla dina sinnen. Till Göteborg reser ni direkt med SJ från bland annat Stockholm, Västerås, Örebro, Skövde, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Karlstad, Växjö och Kalmar och byter sedan till Öresundstågs tåg till Falkenberg station.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142