23948sdkhjf

Förlängning är semestertrenden

Allt fler vill förlänga semestern och vara bortresta en längre tid – En tydlig trend som Ölvemarks Holiday har kopplat greppet på.

Hos Ölvemarks Holiday är nämligen bokningstrycket högt på resorna som sträcker sig över 15-16 dagar. Andalusien, Italienska Rivieran och Dubrovnik är några av de solsäkra favoriter dit resenärerna kan långsemestra i år.

Dagarna börjar bli ljusare, i rabatten har kanske till och med något litet vårtecken letat sig fram och även ifall termometern inte visar någon drastisk förändring, börjar våren närma sig så smått. Och med den börjar även reslusten spira. När semesterresan ska bokas är det många som vill vara borta lite längre. Hos Ölvemarks Holiday är efterfrågan stor på resor som sträcker sig över 15-16 dagar.

– Vi introducerade vårt långsemesterkoncept 2016 och sedan dess har det bara fortsatt växa. I år har vi utökat programmet med tre nya långresor till italienska badorten Rimini, semesterparadiset Dubrovnik och vackra Algarvekusten, säger Pier Ågårdh, reseproducent hos Ölvemarks Holiday.

Resan som i dagsläget lockar flest resenärer är Andalusien och den spanska solkusten, dit värmen kommer tidigt om våren och dröjer sig kvar länge om hösten. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Förutom det vänliga klimatet bjuder resan på spännande utflykter för den som vill vidga sina vyer. Storstaden Sevilla, historiska Granada och unika Gibraltar är några av platserna man kan besöka.

– Allt fler av våra gäster vill förlänga sin semester. Med två veckor på plats får man tid att koppla av och kan varva sol och bad med spännande utflykter som sätter guldkant på resan, säger Jeanette Larsson, marknadsansvarig hos Ölvemarks Holiday.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453