23948sdkhjf

Sjölin till Go-Ahead

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Brittiska persontrafikjätten Go-Ahead har värvat Mats Sjölin från Öresundståg – Där var han vice vd, nu blir han projektchef i Go-Ahead Sverige.

Mats Sjölin kommer som projektchef framför allt att arbeta med utvecklingsprojekt på den nordiska marknaden som Go-Ahead är på väg att bygga upp. Det här är den andra rekryteringen som den brittiska aktören gjort i Sverige på senare tid: I början av december 2017 började Ulrika Mebius som kommunikationschef på Go-Ahead, hon värvades från Skånetrafiken. Båda rekryteringarna ska ses som ett led i att stärka den nordiska organisationen.

Mats Sjölin har en gedigen erfarenhet från branschen och antas kunna tillföra mycket kunskap och stor senior kompetens. Han kommer närmast från Öresundståg i rollen som vice vd, där han arbetat med en rad frågor kring affärsutveckling, upphandlings- och kontraktsfrågor och innan dess arbetade han med liknande roller på Skånetrafiken.

Ulrika Mebius har under närmare tio år arbetat som press- och informationschef på Skånetrafiken och har lång och bred erfarenhet av kommunikationsfrågor inom kollektivtrafikbranschen. Hon har även jobbat med påverkansarbete kring infrastrukturfrågor.

- Det känns verkligen bra att hälsa både Mats och Ulrika välkomna ombord när vi nu förstärker vårt team ytterligare, säger Magnus Hedin, Go-Ahead Sveriges vd.

Både Mats Sjölin och Ulrika Mebius är baserade på det nordiska huvudkontoret i Malmö.

 

FAKTA/Go-Ahead Group

Storbritanniens största järnvägsoperatör och den största bussoperatören i London. Varje år utför bolaget över en miljard resor. Go-Ahead Nordic är paraplyorganisation för den brittiska Go-Ahead-koncernens satsning på Sverige, Norge, Danmark och Finland. Här arbetar bolaget nu med att skapa ett komplett nätverk med de aktörer som är viktiga för att kunna vinna och utföra kollektivtrafikkontrakt på ett hållbart sätt. Koncernen är aktiv även i Tyskland och Singapore.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

WiFi i Bergsslagen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Arkiv

Nextbike cyklar i väst

Arriva kör Pågatågen

Självkörande bussar - i Borås!

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Mindre utsläpp från transporterna

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Plus

Mercedes tar över ledningen

November innebar ommöbleringar i toppen av Tunga Bussligan 2018 - Mercedes-Benz tar täten före Scania, och nu kommer också Volvo, det visar Bil Swedens statistik.

Bra november för bussarna

Spikat: Tre zoner i Västtrafik

27 november beslutade Regionfullmäktige i Västra Götaland att dagens drygt 70 zoner ska slås ihop till tre – men genomförandet av förändringen dröjer.

Nobina vann miljardkontrakt i Finland

Transportrevolution utmanar privatbilen

Den privatägda bilen har länge dominerat som transportmedel i storstäderna – men nu stundar en transportrevolution som utmanar den privata bilens framtid.

Färgbutik i taxisamarbete

Ett nytt samarbete mellan Taxi Göteborg och Flügger färg hjälper kunderna hem till dörren med allt de handlat - på så vis går det att handla utan att använda bilen.

Lövhalka - nu bevisat snorhal

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Bussen på undantag

Kuren rullar själv

Sänd till en kollega

0.191