Sjölin till Go-Ahead

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Brittiska persontrafikjätten Go-Ahead har värvat Mats Sjölin från Öresundståg – Där var han vice vd, nu blir han projektchef i Go-Ahead Sverige.

Mats Sjölin kommer som projektchef framför allt att arbeta med utvecklingsprojekt på den nordiska marknaden som Go-Ahead är på väg att bygga upp. Det här är den andra rekryteringen som den brittiska aktören gjort i Sverige på senare tid: I början av december 2017 började Ulrika Mebius som kommunikationschef på Go-Ahead, hon värvades från Skånetrafiken. Båda rekryteringarna ska ses som ett led i att stärka den nordiska organisationen.

Mats Sjölin har en gedigen erfarenhet från branschen och antas kunna tillföra mycket kunskap och stor senior kompetens. Han kommer närmast från Öresundståg i rollen som vice vd, där han arbetat med en rad frågor kring affärsutveckling, upphandlings- och kontraktsfrågor och innan dess arbetade han med liknande roller på Skånetrafiken.

Ulrika Mebius har under närmare tio år arbetat som press- och informationschef på Skånetrafiken och har lång och bred erfarenhet av kommunikationsfrågor inom kollektivtrafikbranschen. Hon har även jobbat med påverkansarbete kring infrastrukturfrågor.

- Det känns verkligen bra att hälsa både Mats och Ulrika välkomna ombord när vi nu förstärker vårt team ytterligare, säger Magnus Hedin, Go-Ahead Sveriges vd.

Både Mats Sjölin och Ulrika Mebius är baserade på det nordiska huvudkontoret i Malmö.

 

FAKTA/Go-Ahead Group

Storbritanniens största järnvägsoperatör och den största bussoperatören i London. Varje år utför bolaget över en miljard resor. Go-Ahead Nordic är paraplyorganisation för den brittiska Go-Ahead-koncernens satsning på Sverige, Norge, Danmark och Finland. Här arbetar bolaget nu med att skapa ett komplett nätverk med de aktörer som är viktiga för att kunna vinna och utföra kollektivtrafikkontrakt på ett hållbart sätt. Koncernen är aktiv även i Tyskland och Singapore.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Västtrafik köper 40 nya tåg

Västtrafiks stora tågupphandling är klar, värd nära 4 miljarder kronor – 40 nya tåg är beställda med leveransstart 2021, läs mer här!

De ska köra HelsingborgsExpressen

Nu är det klart vem som får äran att köra HelsingborgsExpressen med trafikstart i juni 2019 - Det blev offentligt när kollektivtrafiknämnden i Region Skåne meddelade sitt tilldelningsbeslut 23 mars, läs mer här!

Ett år med Skåne-appen

Regeringen ger besked om miljözoner

Scania halverar utsläpp

Blom först i Bussförar-SM 2018

Henrik Blom var först ut av alla att göra kvalificeringsprovet till tävlingen Bussförar-SM 2018 - Välkommen säger vi till honom och påminner om att det nu går att anmäla sig till tävlingen, läs här!

Nyhetsbrev

Missa inte Kollektivtrafikdagen!

Kollektivtrafikdagen närmar sig, 14 maj är det dags för heldagsseminariet i Stockholm - Missa inte branschens stora möte med bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth, mera information och anmälan här!

Arkiv

Vinterskador drabbar tågen

Den sena vinterns snö och is har gått hårt åt många tåg – Hos Tåg i Bergslagen står många tågsätt i verkstaden, läs mer här!

Plus

Ny myndighet lyft för transporthistorien

Vid årsskiftet tog kulturdepartementet och Statens maritima museer över ansvaret för statens transporthistoriska samlingar. Vad kommer det att betyda för den som vill se mer transport på museum?

Gratis för Falköpingsseniorer

Plus

Branschen frågar politikerna 2

Kollektivtrafiken tillhör de branschen som är mest politiska av alla, beslut som fattas i EU avgör mycket men också hur politikerna väljer att tillämpa EU:s regelverk avgör.

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Barfota? Nej tack!

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Socialdemokraterna

Sänd till en kollega

0.142