Sjölin till Go-Ahead

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Brittiska persontrafikjätten Go-Ahead har värvat Mats Sjölin från Öresundståg – Där var han vice vd, nu blir han projektchef i Go-Ahead Sverige.

Mats Sjölin kommer som projektchef framför allt att arbeta med utvecklingsprojekt på den nordiska marknaden som Go-Ahead är på väg att bygga upp. Det här är den andra rekryteringen som den brittiska aktören gjort i Sverige på senare tid: I början av december 2017 började Ulrika Mebius som kommunikationschef på Go-Ahead, hon värvades från Skånetrafiken. Båda rekryteringarna ska ses som ett led i att stärka den nordiska organisationen.

Mats Sjölin har en gedigen erfarenhet från branschen och antas kunna tillföra mycket kunskap och stor senior kompetens. Han kommer närmast från Öresundståg i rollen som vice vd, där han arbetat med en rad frågor kring affärsutveckling, upphandlings- och kontraktsfrågor och innan dess arbetade han med liknande roller på Skånetrafiken.

Ulrika Mebius har under närmare tio år arbetat som press- och informationschef på Skånetrafiken och har lång och bred erfarenhet av kommunikationsfrågor inom kollektivtrafikbranschen. Hon har även jobbat med påverkansarbete kring infrastrukturfrågor.

- Det känns verkligen bra att hälsa både Mats och Ulrika välkomna ombord när vi nu förstärker vårt team ytterligare, säger Magnus Hedin, Go-Ahead Sveriges vd.

Både Mats Sjölin och Ulrika Mebius är baserade på det nordiska huvudkontoret i Malmö.

 

FAKTA/Go-Ahead Group

Storbritanniens största järnvägsoperatör och den största bussoperatören i London. Varje år utför bolaget över en miljard resor. Go-Ahead Nordic är paraplyorganisation för den brittiska Go-Ahead-koncernens satsning på Sverige, Norge, Danmark och Finland. Här arbetar bolaget nu med att skapa ett komplett nätverk med de aktörer som är viktiga för att kunna vinna och utföra kollektivtrafikkontrakt på ett hållbart sätt. Koncernen är aktiv även i Tyskland och Singapore.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

370 fick bussbältesböter – i Norge

En omfattande razzia på 745 bussar med bussbälte har genomförts av norska polisen – 370 fick böter och nu är förhoppningen att fler ska bälta sig i de norska bussarna.

Volvo-buss prisad på IAA

Volvo Bussars nya långfärdsbuss vinner Sustainable Bus Award 2019 – en av flera priser som delades ut I samband med mässan IAA I Hannover.

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Miljonregn till Stadsmiljöavtal

Trafikverket fördelar 825 miljoner kronor till cykel- och kollektivtrafik via 12 nya stadsmiljöavtal - avtalen ska borga för hållbart resande i framtiden men de har också kritiserats av bland andra bussbranschen.

Nyhetsbrev

Plus

Mercedes Citaro blev årets stadsbuss

Arkiv
Plus

EU-kritik mot Alstom-Siemens

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt.

Hård kritik mot Trafikverket i ny bok

Johan Söör, tidigare vd för uppstickaren MTR Express, sågar Trafikverket i boken ”Nya spår på gammal räls”.

Elektriska ledbussar lockar

En helt nykonstruerad buss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresse – visas på mässan InnoTrans i Berlin

Världens första vätgaståg rullar

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Skellefteå buss ökade igen

Skellefteå buss ökar resandet i stadstrafiken för fjärde året i rad – även under den varma sommaren ökade resandet.

Ökat regionalt resande på järnvägen

Kempe ny vice vd i Nobina Sverige

Bergkvarabuss köper två skånska bussbolag

Buss-TV i Blekingetrafiken

Östgötatrafiken satsar på molntekniken

Med molnprodukten Hogia Traffic Light Priority ska Östgötatrafiken förbättra framkomligheten för busstrafiken - bland annat få prioritet vid trafikljus.

Nya möjligheter för biobränsleproduktion

Forskare vid Chalmers har identifierat de två största utmaningarna för produktion av förnybart biobränsle från billiga källor.

Johansson ny styrelseordförande i Hogia

Reino Johansson har utsetts till ny styrelseordförande i Hogia AB. Han efterträder Jan Rudberg som drar sig tillbaka efter 20 års styrelsearbete i företaget.

Alla bussar i Stockholm fossilfria

Stockholm är den första staden i världen med helt fossilfri kollektivtrafik – det uppger i alla fall styrande trafikpolitiker sedan de sista dieselbussarna nu pensionerats.

Rullande kulturarv hotas

Motorhistoriska Riksförbundets har intervjuat alla åtta riksdagspartierna om deras inställning till det rullande kulturarvet.

Plus

Incitamentsavtal saknar ofta drivkrafter

Utvecklade avtal mellan operatör och myndighet bidrar till ökat resande och kostnadseffektivare trafik – men alltför ofta är avtalen felaktigt utformade, det visar artikelförfattarnas analys.

Taxiförarna värsta fartsyndarna i yrkestrafiken

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Sänd till en kollega

0.137