23948sdkhjf

Guidebok hissar Los Haitises

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Reseguiden Lonely Planet har utsett Nationalparken Los Haitises på Samanáhalvön i Dominikanska Republiken till ett av väldens mest spännande resmål.

Guideboken som vänder sig till privatresenären pekar ut den Domenikanska nationalparken som en av de mest spännande platserna att besöka under 2018. Nationalparken betraktas som en version av naturfenomenet Ha Long-bukten i Vietnam. Båda resmålen kan även tas upp av gruppresearrangörer, kanske som inslag i en större rundresa eller kryssning.

Som en mosaik av steniga öar och grönskade skogar är Los Haitises som en plats från forntiden”,  beskrivs nationalparken på Dominikanska republiken av Lonely Planet.

Platsens unika natur är en effekt av en sammanstötning mellan tektoniska plattor som skedde för mer än två miljoner år sedan. En kalkstensplatta drevs sedan upp till ytan som idag formar det bildsköna reservatet. Området betraktas som ett enastående naturfenomen i Karibien med de 30–50 meter branta bergsformationerna som stiger upp från vattnet.

Området är en del av den 1400 kvadratkilometer stora nationalparken som rymmer mer än 700 olika typer av växtarter, bland annat fyra olika slags mangroveträsk. Platsen är dessutom väldigt attraktiv för ornitologer då 100 olika fågelarter har blivit upptäckta, varav endast 13 är inhemska. Det finns även kalkstensgrottor med fascinerande grottmålningar och gallerier gjorda av Tainoindianerna -urbefolkningen på Dominikanska Republiken. Man tar sig via vattnet till nationalparken Los Haitises, antingen med båt eller kajak.

Samanáhalvön är särskilt känd för dess stora mängd knölvalar som varje år lockar turister från hela världen. Under parningssäsongen som pågår mellan januari och mars, arrangeras valsafaris för att se tusentals magnifika knölvalar samlas för sin årliga parningsritual i den natursköna Samaná-bukten.

Förutom natur- och djurfenomen finns det många anledningar att besöka Dominikanska Republiken som är en av vinterns toppdestinationer. Här lovas vita sandstränder, svajande palmer som bildar ett klassiskt semesterparadis och längs bergskedjan väntar spännande naturlandskap. Dominikanska republiken har även blivit nominerat till en av världens bästa golfdestinationer. Mellan februari och april är temperaturen cirka 28 grader. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hemester i Skåne

Utomhusmatlagning på Västkusten

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

1

Scandorama och Ölvemarks ökar

Back för Tallink Grupp

Jikander till Birka

Birka Cruises rekryterar Sabrina Jikander som andre styrman - hon kommer senast från en befattning som voyage operator på Eukor Car Carriers.

Nyhetsbrev

Strand vd för Visit Stockholm

Arkiv

"Kryssarna dödar 100 i förtid"

Många ville döpa Vikings fartyg

Intereuropeisk tågbokning öppnas

Snart smyglanseras en ny bokningstjänst för tågresor från Sverige till hela Europa – det ska bli lika enkelt som att boka flygresor på nätet, lovar Crewcom som ligger bakom tjänsten.

Fler tåg till kontinenten 2020

Nästa år ska det gå lättare att åka tåg från Sverige till Europa via Köpenhamn – det är i alla fall SJ:s målsättning inför 2020, ett spårbundet resealternativ för dem som vill välja bort flyget.

Lyckad volontärturism på Färöarna

Under helgen 26-28 april samlades 100 volontärer från 25 olika länder på Färöarna för att rusta upp destinationen inför den kommande turistsäsongen.

Flygledning på distans

Uppåt för turistbussen

Lahrin och Dahl till Visit Sweden

Jenny Lahrin, Mattias Dahl och Mats Hedenström tillträder som nya medlemmar i styrelsen för Visit Sweden – det står klart efter organisationens årsstämma.

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Bengtsson till Buhres på Kivik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.372