23948sdkhjf

Guidebok hissar Los Haitises

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Reseguiden Lonely Planet har utsett Nationalparken Los Haitises på Samanáhalvön i Dominikanska Republiken till ett av väldens mest spännande resmål.

Guideboken som vänder sig till privatresenären pekar ut den Domenikanska nationalparken som en av de mest spännande platserna att besöka under 2018. Nationalparken betraktas som en version av naturfenomenet Ha Long-bukten i Vietnam. Båda resmålen kan även tas upp av gruppresearrangörer, kanske som inslag i en större rundresa eller kryssning.

Som en mosaik av steniga öar och grönskade skogar är Los Haitises som en plats från forntiden”,  beskrivs nationalparken på Dominikanska republiken av Lonely Planet.

Platsens unika natur är en effekt av en sammanstötning mellan tektoniska plattor som skedde för mer än två miljoner år sedan. En kalkstensplatta drevs sedan upp till ytan som idag formar det bildsköna reservatet. Området betraktas som ett enastående naturfenomen i Karibien med de 30–50 meter branta bergsformationerna som stiger upp från vattnet.

Området är en del av den 1400 kvadratkilometer stora nationalparken som rymmer mer än 700 olika typer av växtarter, bland annat fyra olika slags mangroveträsk. Platsen är dessutom väldigt attraktiv för ornitologer då 100 olika fågelarter har blivit upptäckta, varav endast 13 är inhemska. Det finns även kalkstensgrottor med fascinerande grottmålningar och gallerier gjorda av Tainoindianerna -urbefolkningen på Dominikanska Republiken. Man tar sig via vattnet till nationalparken Los Haitises, antingen med båt eller kajak.

Samanáhalvön är särskilt känd för dess stora mängd knölvalar som varje år lockar turister från hela världen. Under parningssäsongen som pågår mellan januari och mars, arrangeras valsafaris för att se tusentals magnifika knölvalar samlas för sin årliga parningsritual i den natursköna Samaná-bukten.

Förutom natur- och djurfenomen finns det många anledningar att besöka Dominikanska Republiken som är en av vinterns toppdestinationer. Här lovas vita sandstränder, svajande palmer som bildar ett klassiskt semesterparadis och längs bergskedjan väntar spännande naturlandskap. Dominikanska republiken har även blivit nominerat till en av världens bästa golfdestinationer. Mellan februari och april är temperaturen cirka 28 grader. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Galaxy åter i trafik

Många till Albanien 2019

Charterbuss - Vikings bästa

Kristinehamnsbaserade familjeföretaget Charterbuss har korats till Viking Lines bästa svenska researrangör för femte året i rad.

Färre flög under januari

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

TourEst räknar med rekord

Estlands äldsta resemässa, TourEst, genomfördes för 28:e gången 8-10 februari - arrangörerna räknade med minst 30000 besökare eller rent av besöksrekord i år.

Nyhetsbrev

Ny lösning för resegarantier

Busstorget 2019 kommer att ta upp en ny enklare möjlighet att hantera resegarantier vid paketresor – en möjlighet som erbjuds alla medlemmar i Sveriges Bussföretag.

Arkiv
Plus

Nytta och kalas i Vetlanda

Snabbare wifi i luften

Stalmeister har lämnat Tallink

SJ – digitalast i Europa

Skidkryssning med läckerheter

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Scandorama prisade i Norge

En av kategorierna i norska priset ”Grand Travek Award” togs hem av svenska Scandorama – priset i kategorin bästa bussresearrangör.

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144