23948sdkhjf

Guidebok hissar Los Haitises

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Reseguiden Lonely Planet har utsett Nationalparken Los Haitises på Samanáhalvön i Dominikanska Republiken till ett av väldens mest spännande resmål.

Guideboken som vänder sig till privatresenären pekar ut den Domenikanska nationalparken som en av de mest spännande platserna att besöka under 2018. Nationalparken betraktas som en version av naturfenomenet Ha Long-bukten i Vietnam. Båda resmålen kan även tas upp av gruppresearrangörer, kanske som inslag i en större rundresa eller kryssning.

Som en mosaik av steniga öar och grönskade skogar är Los Haitises som en plats från forntiden”,  beskrivs nationalparken på Dominikanska republiken av Lonely Planet.

Platsens unika natur är en effekt av en sammanstötning mellan tektoniska plattor som skedde för mer än två miljoner år sedan. En kalkstensplatta drevs sedan upp till ytan som idag formar det bildsköna reservatet. Området betraktas som ett enastående naturfenomen i Karibien med de 30–50 meter branta bergsformationerna som stiger upp från vattnet.

Området är en del av den 1400 kvadratkilometer stora nationalparken som rymmer mer än 700 olika typer av växtarter, bland annat fyra olika slags mangroveträsk. Platsen är dessutom väldigt attraktiv för ornitologer då 100 olika fågelarter har blivit upptäckta, varav endast 13 är inhemska. Det finns även kalkstensgrottor med fascinerande grottmålningar och gallerier gjorda av Tainoindianerna -urbefolkningen på Dominikanska Republiken. Man tar sig via vattnet till nationalparken Los Haitises, antingen med båt eller kajak.

Samanáhalvön är särskilt känd för dess stora mängd knölvalar som varje år lockar turister från hela världen. Under parningssäsongen som pågår mellan januari och mars, arrangeras valsafaris för att se tusentals magnifika knölvalar samlas för sin årliga parningsritual i den natursköna Samaná-bukten.

Förutom natur- och djurfenomen finns det många anledningar att besöka Dominikanska Republiken som är en av vinterns toppdestinationer. Här lovas vita sandstränder, svajande palmer som bildar ett klassiskt semesterparadis och längs bergskedjan väntar spännande naturlandskap. Dominikanska republiken har även blivit nominerat till en av världens bästa golfdestinationer. Mellan februari och april är temperaturen cirka 28 grader. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arkiv

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Andersson in - Castwall ut

Ta chansen att påverka RT-Forum

Hyggligt bra 2018 för bussresearrangörerna

Det har varit ett bra år överlag för grupp- och bussresearrangörerna - det visar Resforums intervjuer med grupp- och bussresearrangörer.

Billigare buss för äldre

Plus

5 snabba frågor…

Plus

Finland är fantastiskt

Finland ligger nära. Ändå är det få gruppresearrangörer som har landet bortom de stora kuststäderna Helsingfors och Åbo på programmet. Det vill Anders Nord ändra på för Finland är helt enkelt fantastiskt.

Fler tar tåget i jul

Julmarknader i Estland

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Ekman firade med jättefest

15 november firade branschprofilen Johan Ekman 110 år – med stor galakväll på Grand Hotel Stockholm som inte avslutades förrän 16 november.

Plus

Jag är buss!

Johan Ekman gillar inte att fylla jämnt som just gjort – men han gillar att fira och har därför valt att lyfta andra saker än just sin ålder och slå till med en jättefest på Grand Hotel.

Sänd till en kollega

0.218