23948sdkhjf

Kaukasus lockar gruppresenärer

Länderna vid den mäktiga bergskedjan Kaukasus lockar många – Nu lanserar Scandorama fler resor till länderna i regionen.

Scandorama kör i år en unik rundresa till Kaukasus med länderna Azerbajdzjan, Georgien och Armenien. Lervulkaner, evigt brinnande berg, världens äldsta vinregion och mångkulturella städer med historia från 2000 fåre vår tidräkning är bara några av upplevelserna som väntar på den 11 dagar långa rundresan.

Föregående månad introducerade Scandorama det nya resekonceptet Månadens resa” där det varje månad släpps en ny unik resa med ett begränsat antal platser. I mars presenterar man en upplevelserik 11 dagars rundresa till den fascinerande Kaukasusregionen.

– Vår ordinarie rundresa till Georgien och Armenien som vi introducerade i 2018 års program har väckt rekordstort intresse bland våra resenärer, därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda ytterligare en rundresa till denna spännande region, med ännu fler dagar och Azerbajdzjan som grädde på moset, säger Johan Arlock, vd på Maxli Travel Group.

Resan tar sin början i den azeriska huvudstaden Baku som ligger vackert inramat med världens största sjö, Kaspiska havet, i tre väderstreck. Landets oljereserver har lett till att staden har expanderat i alla möjliga riktningar och är numera hem åt över två miljoner invånare. Den gamla stadskärnan, som är Unesco-världsarvsklassad, bjuder på vackra sevärdheter som Shirvan Shahpalatset och jungfrutornet. Utanför växer den nya staden upp med höga skyskrapor. De ”tre flammorna” vars torn kanske är de mest uppseendeväckande byggnaderna i Kaukasus sträcker sig upp likt tre hajfenor över staden. Söder om Baku ligger nationalparken Gobustan, vars namn betyder ravinernas plats.

– Gobustans nationalpark är en oförglömlig upplevelse. I området finns tusentals steninristningar och målningar som beräknas vara mellan 5 000 och 20 000 år gamla, lämningar av bebodda grottor och över hälften av världens lervulkaner, säger Scandoramas Kaukasusexpert och projektledare Marco Hecimovic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11