23948sdkhjf

Skeppsbrons säljer Otokar

Skeppsbrons Buss i Jönköping blir svensk importör av Otokar-bussar – Det handlar om turistbussar tillverkade i Turkiet.

Otokar är en turkisk fordonstillverkare som tillverkar cirka 3000 bussar om året i sin fabrik i Sakaraya, runt 150 km öster om Istanbul. Skeppsbrons Buss kommer att marknadsföra Otokars hela produktprogram av bussar för stads-, intercity- och turisttrafik.

- Det är med stor glädje vi signerat samarbetsavtalet med Skeppsbrons Buss AB, vi är övertygade om att deras långa erfarenhet av service och reparationer av bussar starkt kommer att bidra till försäljningsframgångar på den svenska marknaden. Otokar har med stor framgång etablerat sig på den franska och tyska marknaden inom alla segmenten och med vår nylanserade Ulyso T så kan svenska bussåkare se fram emot en premiumprodukt i midibusssegmentet, säger Serkan Eryener, marknads- och försäljningschef Otokar Europa.

Genom Otokar får Skeppsbrons Buss ytterligare en buss till midisegmentet och en till segmentet fullstor turisttrafik vid sidan av turistbussarna från Beulas. Sedan tidigare finns även små och mellanstora bussar byggda på Mercedes- eller Iveco-chassier samt stadsbussar från nämnda Beulas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094