23948sdkhjf

Kjetils vann Guldbussen

Det blev norska Kjetils Bussreiser som vann första Guldbussen som delas ut av RK Travel Group – Toni Schönfelder fick Guldbussens hederspris för sina insatser för branschen.

Kjetil Aasberg omtalades för sin speciella talang att genomföra bussresor med trevliga överraskningar. Som den att han mamma bakar kake till resenärerna som varit ett mycket uppskattat inslag under flera år och som nu nått närmast mytiska dimensioner.

Toni Schönfelder har under decennier verkat inom resebranschen och nu senast engagerat sig i Sveriges Bussresearrangörer. Han har nu valt att träda tillbaka och lämna bussbranschen en andra gång. Hans efterträdare heter Kjell Petersson som nu kommer att leda organisationen enligt årsmötets beslut.

Gruppresegrossisten RK Travel Group instiftade årliga priset Guldbussen tidigare i år – Det är första gången ett pris riktar sig just till bussrese- och gruppresearrangörer.

- Turistbussen har en för blygsam ställning och det vill vi ändra på. Att åka turistbuss är ett överlägset sätt att resa miljövänligt, och även socialt då du delar dina upplevelser med andra Att turistbussbranschen, som är en så stor del av resebranschen, inte ens finns med på resebranschens Grand Travel Award gör mig heligt förbannad. Nu ändrar vi på det, säger Göran Grell, vd för RK Travel Group.

Syftet med det nya priset är att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra.

- Glädje, energi, framåtanda och nyfikenhet är viktigt för oss. Det vill vi uppmärksamma, säger Göran Grell.

Guldbussen delades ut i Göteborg 15 mars på RK:s TUR - RK Travel Groups årliga branschträff, som samlar hela branschen, i år kom närmare 250 personer till mässan. Juryn består av alla säljare på RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen. RT-Forum kommer att rapporterar från det och annat som händer då i Göteborg.

Årets Guldbuss tilldelas alltså Kjetils Bussreisers ägare och grundare: Kjetil Aasberg. Som 20-åring köpte Kjetil sin första buss och grundade därmed Kjetils Bussreiser i Skotterud i Norge. Idag, 28 år senare, är Kjetils Bussreiser etablerad som en av Norges största turistbussarrangörer, med ett 150-tal arrangerade resor per år.

Kjetil Aasberg, som fortsatt kör många av sina resor själv, har varit kompromisslös i att alltid leverera högkvalitativa produkter med stor värme och en hög servicenivå.

En turistbussresa är mycket mer än transport, boende, arrangemang och guide. Att resa med buss är att uppleva saker tillsammans med andra, som skapar en gemenskap utöver det vanliga. Det förstod Kjetil från start. Därför serverar han t.ex. alltid en ”kake” vid första kaffestoppet. Kakan, som alltid bakas av hans mor, är mer än bara god. Kakan blir en samlingsplats där resenärerna träffas och lär känna varandra. Efter första pausen, består resan inte av individer utan av en grupp. Magin, passionen och värmen som levereras i kakan skapar det. Kjetil och hans medarbetare, inte minst hans mor Annie, har visat varför turistbussresan är unik i sitt slag.

Varje år anordnar Kjetil en så kallad hemlig resa. Årets resa kostar 15000 kronor och sålde slut på mindre än en vecka. Kundförtroendet är med anda ord på topp. Kjetils person, och kanske även kakan som hans mor alltjämt bakar, är en del av det.

Guldbussens hederspris tilldelas som nämts en person som har gjort väsentliga avtryck under många år å turistbussbranschens vägnar. Årets hederspris tilldelades Toni Schönfelder. Han har alltid haft branschens bästa för ögonen och inte minst ett gigantiskt hjärta och patos för det lilla turistbussföretagaren. Få har betytt så mycket för branschen och tomrummet som han lämnar efter sig, när han nu slutar med ålderns rätt, blir både stort - och inte minst - lite tråkigare, allt enligt RK Travel Group som delat ut priset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141