RK öppnar i Kina

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Resegrossisten RK Travel Group öppnar dotterbolag i Kina – Satsar stort på inkommande resor till Norden som väntas växa snabbt under nära framtid.

RK Travel Group är Nordens i särklass största grossist av gruppresor och tar ännu ett steg i en ambition att bli störst till Norden på inkommande resenärer från Kina. RK har tecknat ett intentionsavtal att vara huvudägare i Rui Kai International Travel Service CO. LTD, med huvudkontor i Beijing, Kina. Rui Kai är redan idag verksam både inom inkommande resor till Kina som utgående till Skandinavien.

- Alla som har varit i Kina inser att vi bara är i början av en fantastisk marknad. Den asiatiska resemarknaden i allmänhet och Kina i synnerhet kommer att explodera. Det finns ett rekordstort intresse för resor till Europa och även till Norden. Norden erbjuder en bra miljö och en fantastisk natur som står i stor kontrast till Kina. För en kines känns Norden äkta och rent, säger Göran Grell vd för RK Travelgroup AB.

- Vi på Rui Kai är både stolta, glada och förväntansfulla att få bli en del av RK. Allt i Kina går snabbt och talen är stora. Endast 10 procent av kineserna har pass (140 miljoner människor). De har alla en mycket god ekonomi och är reslystna. Det kinesiska utlandsresandet förväntas växa med 20 procent om året i minst 20 år. Här ska Rui Kai vara en stor spelare, säger Leif Sun, som är svensktalande kines och vd för Rui Kai.

- Redan i sommar kommer våra första resenärer till Sverige, Norge, Danmark och Finland, säger Göran Grell. RK har redan idag drygt 30000 resenär inom Norden. Självklart kan vi, tack vare det, få bra priser och villkor som kommer våra kinesiska resenärer till godo. Vår ambition är att våra befintliga svenska kunder även ska få köra dem i sina bussar. Det blir ett fint komplement till vår huvudaffär.

FAKTA/Kina

- Antal invånare: 1,4 miljarder eller 19 procent av jordens befolkning.

- Antal utlandsresor från Kina under 2017: 129 miljoner

- Kriterier för en kines att få visum till Sverige: deposition på 30000 kr, hotell och flygbiljett, försäkring, garanti från arbetsgivare att man har anställning och kommer att återvända till arbetet, fingeravtryck.

- Kineserna har många andra lediga dagar än i Sverige, men utöver det har man 1-3 veckors semester.

- Det är mycket hög status för en kines att resa utomlands och trycket på resor är stort. Man har kort framförhållning och är mycket priskänslig.

- När man kommer till Skandinavien vill man besöka Stadshuset i Stockholm (Nobelfesten), norska fjordar, västkusten i Sverige, norrsken, midnattssol och natur.

- Det finns 102 miljonstäder i Kina. 2030 beräknas 70 procent bo i städer. De fem största städerna är: Chongqing 33 miljoner invånare, Shanghai 24 miljoner, Beijing 22 miljoner, Chengdu 17 miljoner, Tianjin 16 miljoner

- Kinas yta är lika stor som Europa inkluderat den del av Ryssland som räknas till världsdelen. Det är världens största land räknat till folkmängden och världens fjärde till ytan – bara Ryssland, Kanada och USA är större.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Flygresorna oförändrade i juni

Träningsresor - ingen trend

Romfestival i Dominikanska republiken

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Medelhavslyx i Sverige

Nyhetsbrev

Isberg ny chef

Arkiv

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Capçanes grottmålningar

Kulturnatt i Tel Aviv

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Porträtt av Estland i Stockholm

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

Proffsig hemsida för alla

Plus

Nytt på Birka 2018

Plus

5 snabba fågor…

Plus

Fint flyt för Birka

Satu Andersson kom till Birka Cruises sommaren 2013 och i sommar har hon varit vd för rederiet i fem år. Rederiet har profilerat sig på just kryssningar av olika längd och inriktning och kryssningar ligger i tiden.

Plus

Julen - väl värd en marknad

Plus

Julmarknader i grannländerna

RT-Forum har här plockat ihop några i Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

Några julmarknader i Sverige

Nora-pärla öppnar

Stora Trädgårdsfesten i Sofiero

Leap flyger in

Det går bra för BRA

Sänd till en kollega

0.14