RK öppnar i Kina

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Resegrossisten RK Travel Group öppnar dotterbolag i Kina – Satsar stort på inkommande resor till Norden som väntas växa snabbt under nära framtid.

RK Travel Group är Nordens i särklass största grossist av gruppresor och tar ännu ett steg i en ambition att bli störst till Norden på inkommande resenärer från Kina. RK har tecknat ett intentionsavtal att vara huvudägare i Rui Kai International Travel Service CO. LTD, med huvudkontor i Beijing, Kina. Rui Kai är redan idag verksam både inom inkommande resor till Kina som utgående till Skandinavien.

- Alla som har varit i Kina inser att vi bara är i början av en fantastisk marknad. Den asiatiska resemarknaden i allmänhet och Kina i synnerhet kommer att explodera. Det finns ett rekordstort intresse för resor till Europa och även till Norden. Norden erbjuder en bra miljö och en fantastisk natur som står i stor kontrast till Kina. För en kines känns Norden äkta och rent, säger Göran Grell vd för RK Travelgroup AB.

- Vi på Rui Kai är både stolta, glada och förväntansfulla att få bli en del av RK. Allt i Kina går snabbt och talen är stora. Endast 10 procent av kineserna har pass (140 miljoner människor). De har alla en mycket god ekonomi och är reslystna. Det kinesiska utlandsresandet förväntas växa med 20 procent om året i minst 20 år. Här ska Rui Kai vara en stor spelare, säger Leif Sun, som är svensktalande kines och vd för Rui Kai.

- Redan i sommar kommer våra första resenärer till Sverige, Norge, Danmark och Finland, säger Göran Grell. RK har redan idag drygt 30000 resenär inom Norden. Självklart kan vi, tack vare det, få bra priser och villkor som kommer våra kinesiska resenärer till godo. Vår ambition är att våra befintliga svenska kunder även ska få köra dem i sina bussar. Det blir ett fint komplement till vår huvudaffär.

FAKTA/Kina

- Antal invånare: 1,4 miljarder eller 19 procent av jordens befolkning.

- Antal utlandsresor från Kina under 2017: 129 miljoner

- Kriterier för en kines att få visum till Sverige: deposition på 30000 kr, hotell och flygbiljett, försäkring, garanti från arbetsgivare att man har anställning och kommer att återvända till arbetet, fingeravtryck.

- Kineserna har många andra lediga dagar än i Sverige, men utöver det har man 1-3 veckors semester.

- Det är mycket hög status för en kines att resa utomlands och trycket på resor är stort. Man har kort framförhållning och är mycket priskänslig.

- När man kommer till Skandinavien vill man besöka Stadshuset i Stockholm (Nobelfesten), norska fjordar, västkusten i Sverige, norrsken, midnattssol och natur.

- Det finns 102 miljonstäder i Kina. 2030 beräknas 70 procent bo i städer. De fem största städerna är: Chongqing 33 miljoner invånare, Shanghai 24 miljoner, Beijing 22 miljoner, Chengdu 17 miljoner, Tianjin 16 miljoner

- Kinas yta är lika stor som Europa inkluderat den del av Ryssland som räknas till världsdelen. Det är världens största land räknat till folkmängden och världens fjärde till ytan – bara Ryssland, Kanada och USA är större.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pianofestival i Helsingborg

Grönlund in i Svensk Turism

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef tar klivet in i besöksnäringen på allvar – Anna Grönlund tar plats i styrelsen för Svensk Turism, läs här om vad det innebär!

Tervaniemi fick medalj

Dan Tervaniemi, grundade av restaurangjätten Rasta Group fick motta näringslivsmedalj av Prins Daniel - Läs om det här!

Plus

Olycka med svensk turistbuss

En turistbuss med 42 passagerare körde av vägen i Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna den 18 april. Tre personer har skadats, bland dem föraren. Läs mer här!

Fordonstillverkarna om säkerheten

Plus

Bältar i bussen

Nyhetsbrev

Plus

Jagar bussförare

Arkiv
Plus

Bussar i Bryssel

Plus

Vi kan vad vi vill!

Plus

Medlemmar får stöd

Plus

Vann mot staten

Plus

Nya lagen lurig

Plus

Nära 200 på Busstorget

13 april samlas bussresebranschen på Selma Spa i Sunne - Nära 200 deltagare är på plats för att lyssna på föredrag om de viktigaste branschfrågorna, evenemanget sänds live - här visas hur det går till!

Plus

Stöd för bussresearrangörerna

Sveriges Bussföretag utökar sitt medlemsstöd för turist- och beställningstrafik – Det ska bli enklare för bussresearrangörerna, läs här!

Direktsändning från Busstorget!

Via länk kan de som av någon outgrundlig anledning inte anmält sig till årets största branschhändelse Busstorget 2018 följa med via länk, hur det går till hittar du här!

Brunst i Orsa

Flyg viktigt för svensken

Plus

Segel på Viking Grace

Nej, det är inget aprilskämt, rederiet Viking ska använda vindkraft för att driva Viking Grace – Läs här om hur det kommer att fungera!

Tågresenärernas favoriter

Vårens mest populära resmål bland SJ:s resenärer är Stockholm, följt av Göteborg och Uppsala – Men en annan stad bubblar, läs här!

Vinnaren till Busstorget

Tomas Byberg, Byberg & Nordin, kommer till Busstorget och berättar om hur de vann mot Transportstyrelsen i ett fall om kör- och vilotider – Sista chansen anmäla deltagande är nu!

Bruzelius till Resia

Liberalerna sågar OS-planerna

Plus

Påsk runt om i världen

Påskpicknick, fyrverkerier och processioner - Till helgen firas påsken runt om i världen på många olika sätt, läs om det här!

Plus

Belgrad direkt

Andersson lämnar Visit Stockholm

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Nordnorge året runt

Hallsund till Best Western

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Sänd till en kollega

0.162