23948sdkhjf

RK öppnar i Kina

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Resegrossisten RK Travel Group öppnar dotterbolag i Kina – Satsar stort på inkommande resor till Norden som väntas växa snabbt under nära framtid.

RK Travel Group är Nordens i särklass största grossist av gruppresor och tar ännu ett steg i en ambition att bli störst till Norden på inkommande resenärer från Kina. RK har tecknat ett intentionsavtal att vara huvudägare i Rui Kai International Travel Service CO. LTD, med huvudkontor i Beijing, Kina. Rui Kai är redan idag verksam både inom inkommande resor till Kina som utgående till Skandinavien.

- Alla som har varit i Kina inser att vi bara är i början av en fantastisk marknad. Den asiatiska resemarknaden i allmänhet och Kina i synnerhet kommer att explodera. Det finns ett rekordstort intresse för resor till Europa och även till Norden. Norden erbjuder en bra miljö och en fantastisk natur som står i stor kontrast till Kina. För en kines känns Norden äkta och rent, säger Göran Grell vd för RK Travelgroup AB.

- Vi på Rui Kai är både stolta, glada och förväntansfulla att få bli en del av RK. Allt i Kina går snabbt och talen är stora. Endast 10 procent av kineserna har pass (140 miljoner människor). De har alla en mycket god ekonomi och är reslystna. Det kinesiska utlandsresandet förväntas växa med 20 procent om året i minst 20 år. Här ska Rui Kai vara en stor spelare, säger Leif Sun, som är svensktalande kines och vd för Rui Kai.

- Redan i sommar kommer våra första resenärer till Sverige, Norge, Danmark och Finland, säger Göran Grell. RK har redan idag drygt 30000 resenär inom Norden. Självklart kan vi, tack vare det, få bra priser och villkor som kommer våra kinesiska resenärer till godo. Vår ambition är att våra befintliga svenska kunder även ska få köra dem i sina bussar. Det blir ett fint komplement till vår huvudaffär.

FAKTA/Kina

- Antal invånare: 1,4 miljarder eller 19 procent av jordens befolkning.

- Antal utlandsresor från Kina under 2017: 129 miljoner

- Kriterier för en kines att få visum till Sverige: deposition på 30000 kr, hotell och flygbiljett, försäkring, garanti från arbetsgivare att man har anställning och kommer att återvända till arbetet, fingeravtryck.

- Kineserna har många andra lediga dagar än i Sverige, men utöver det har man 1-3 veckors semester.

- Det är mycket hög status för en kines att resa utomlands och trycket på resor är stort. Man har kort framförhållning och är mycket priskänslig.

- När man kommer till Skandinavien vill man besöka Stadshuset i Stockholm (Nobelfesten), norska fjordar, västkusten i Sverige, norrsken, midnattssol och natur.

- Det finns 102 miljonstäder i Kina. 2030 beräknas 70 procent bo i städer. De fem största städerna är: Chongqing 33 miljoner invånare, Shanghai 24 miljoner, Beijing 22 miljoner, Chengdu 17 miljoner, Tianjin 16 miljoner

- Kinas yta är lika stor som Europa inkluderat den del av Ryssland som räknas till världsdelen. Det är världens största land räknat till folkmängden och världens fjärde till ytan – bara Ryssland, Kanada och USA är större.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Arkiv

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.164